Programma voorbereiding OFC

De nieuwe hoofdselectie van OFC stond afgelopen zaterdag voor de eerste keer op het trainingsveld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na het terugtrekken van de zondag selectie is de zaterdagploeg van de Oostzaners het nieuwe vlaggenschip van de club. De ploeg van trainer Stefan van der Gijp, die overkwam van Fortuna Wormerveer, zal komend seizoen uitkomen in de 4e klasse zaterdag, met onder andere ZCFC, ZVC'22 en Blauw Wit W

Lees meer »

Nieuwe trainer voor nieuw vlaggenschip OFC

Het nieuwe vlaggenschip van OFC is na het terugtrekken van de zondagselectie, de zaterdag 1. Dit team wist zich afgelopen seizoen niet te handhaven in de 3e klasse en komt volgend seizoen uit in de 4e klasse zaterdag. De club heeft in Stefan van der Grijp een nieuwe trainer gevonden, die graag bij OFC aan de slag wilt.

Lees meer »

Overschrijvingen Zaterdag selecties '23/'24

15 juni was de deadline voor de overschrijvingen van spelers in de A-categorie. Hieronder het overzicht met de overschrijvingen / mutaties bij de Zaterdag-selecties die tot nu toe bekend zijn. Lijst zal eventueel aangevuld worden (klik hier voor de overschrijvingen bij de zondag-selecties)

Lees meer »

OFC stopt met zondagelftal

Op de website van OFC valt te lezen dat het bestuur heeft besloten te stoppen met de Zondag-selectie. De selectie heeft de laatste jaren onder leiding gestaan van vele goede trainers als Ale vd Zee, Imdat Ilguy, Rinus Israel, Roy vd Mije, Eric Heerings, Yuri Rose en Pieter Mulders. Samen met de bijdrage van een flink aantal (grote) spelers was het opgeklommen van de 5e klasse naar de 2e Divisie dit seizoen. Het verblijf in de hoogste amateurklasse was helaas van korte duur en afgelopen maand volgde degradatie naar de 3e Divisie. 

Lees meer »

Kampioenen in de Zaanstreek

Het seizoen is bijna afgelopen en daarmee lopen de (voorjaar)competities ten einde. Ook in de Zaanstreek zijn er weer meerdere ploegen die kampioen zijn geworden. Hieronder komen de foto's van de teams die bovenaan zijn geëindigd.

Lees meer »

Fortuna W., KFC en OFC in Top 200 amateurclubs

Na één jaar afwezigheid ivm de corona, publiceerde het vakblad Voetbaltrainer het overzicht met de Top 200 Amateurclubs van Nederland. In het overzicht wordt er gekeken naar het competitieniveau van het eerste elftal en de jeugdopleiding. De jeugdopleiding bevatten de teams van de O23 tot en met de O13-elftallen. Hoe hoger een jeugdelftal of het eerste elftal speelt, hoe meer punten een vereniging krijgt.

Lees meer »

Clubmensen OFC genieten wekelijks van entourage 2e Divisie

Na jarenlang tegen promotie aangehikt te hebben, was het vorig seizoen dan eindelijk zo ver. Na een krankzinnige slotdag werd OFC kampioen in de 3e Divisie en promoveerde de Oostzaners naar de 2e Divisie. Daarmee werd het ultieme doel van het project dat ruim 10 jaar gelden binnen OFC werd ingezet eindelijk behaald. 

Lees meer »