RCZ doet weer mee aan Club van het jaar verkiezing

Gepubliceerd op 21 april 2021 om 16:21

Na succesvolle eerdere deelnames waarbij RCZ Club van het Jaar in Zaanstad en Noord-Holland werden, doen zij ook dit jaar weer mee. RCZ is op dit moment als enige voetbalclub weer genomineerd voor de Club van het Jaar 2021 verkiezing. Naast RCZ zijn er in Zaanstad nog 6 andere sportclubs genomineerd.

 

„Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Samen bereik je meer dan alleen en dáárom is verenigen zo belangrijk,” aldus een woordvoerder van de organisatie. De verkiezing, die onderdeel is van Rabo ClubSupport, moet dat belang onderstrepen.

 

Op de website van RCZ is het tot 24 mei in ieder geval mogelijk om op de club te stemmen. Vervolgens is het nog een heel traject voordat de uiteindelijke winnaar wordt uitgeroepen. Op 26 mei worden de gemeente- en provinciewinnaars bekendgemaakt. De gemeentewinnaars worden op basis van de meeste stemmen vastgesteld.

De jury kiest vervolgens per provincie uit de top vijf van gemeentewinnaars de provinciewinnaar. De provincie winnaars in de week van 1 juni hun club online voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sport- en cultuurwereld. Deze vakjury beslist vervolgens welke sport- en cultuurclub zich in 2021 ‘Club van het Jaar’ mogen noemen. De winnaars worden tijdens een feestelijke Award uitreiking op woensdag 9 juni bekend gemaakt en krijgen de prijs uitgereikt.

 

Naast de eervolle titel ‘Club van het Jaar’ en alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht, ontvangen de landelijke winnaars een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promovideo. Alle gemeente- en provinciewinnaars ontvangen een online embleem welke zij een jaar lang in hun communicatie mogen inzetten.

 

Het is overigens nog mogelijk om verenigingen te nomineren voor de verkiezingen. Tot en met 5 mei kunnen de verenigingen zich via Club van het Jaar aanmelden. Daar vind je ook meer informatie over de verkiezing.

 


Niets meer missen van alle (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)
«   »