Onervaren RCZ (zat) gaat voor ontlopen degradatie

Gepubliceerd op 10 januari 2022 om 15:27

Deze periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

De zaterdagploeg van RCZ, dat onder leiding staat van trainer Adnan Koc, beschikt over heel veel jonge spelers die vorig seizoen gezamenlijk (vervroegd) zijn doorgeschoven vanuit de JO19 van de club. Daarmee is het (hoogstwaarschijnlijk) het jongste team van de 4e klasse B zaterdag, waarin de ploeg uit 9 wedstrijden maar 4 punten heeft gehaald. RCZ (zat) is dan ook inmiddels terug te vinden op de 13e plek, met alleen Zaanlandia nog onder zich. 

 

Naast dat het gebrek aan ervaring de ploeg in sommige wedstrijden opbrak, heeft het team tot nu toe ook niet het gemakkelijkste programma gehad.  Voor de eerste seizoenshelft moet de ploeg het nog onder andere opnemen tegen de nummer 9 WSV'30 en de concurrenten Zaanlandia (nr 14) en Jisp (nr 12). Dat zijn toch meer de tegenstanders waar RCZ (zat) een reëlere kans heeft om de punten tegen te pakken. 

 

Als er tenminste geen verlenging van de maatregelen komt, hervatten we de competitie zaterdag 5 februari met een zwaar programma. Los van eventuele inhaalwedstrijden spelen we de eerste 6 wedstrijden tegen ploegen weer allemaal  uit het linker rijtje. Hopelijk kunnen we dan ook zsm als één groep trainen en nog enkele oefenwedstrijden spelen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor het tweede gedeelte, waarin we uiteindelijk toch de nodige punten moeten gaan behalen.  

 

Aan het einde van het seizoen degraderen er namelijk maar liefst 4 teams uit de 4e klasse naar de nieuwe te vormen 5e klasse. We wisten van tevoren dat het met deze jonge en onervaren ploeg het zwaar zou worden, maar het seizoen was en is nog steeds pas geslaagd als we de degradatie ontlopen en in de 4e klasse te blijven. Sterkere tegenstanders zou de ontwikkeling van de spelers, die ze overigens nu ook al doormaken, alleen maar versnellen. En dat was uiteindelijk de doelstelling toen we met deze groep jonge spelers de zaterdag 1 gingen vormen. 

Stand RCZ (zat) in de 4e klasse B zaterdag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto Theo van Vlaanderen)


«   »