Wisselvallig Rood Wit Zaanstad (zon) wil naar 3e klasse

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 15:27

Deze periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Eerder viel al te lezen dat trainer Levinho Wijdenbosch bij Rood Wit Zaanstad zowel het zaterdag team en zondag team traint. Waar Levinho op zaterdag nog wel eens meespeelt, focust hij zich bij de zondag selectie alleen op de begeleiding en coaching. Rood Wit Zaanstad komt uit in de 4e klasse en met 13 punten uit 8 wedstrijden behoort de ploeg tot een grote groep van 8 clubs die de top en subtop vormen en waarbij de onderlinge verschillen bijzonder klein zijn. 

 

We beschikken in principe over een sterke selectie met meerdere goede spelers, alleen het grote probleem bij deze groep is dat ze nogal moeite hebben om de concentratie tijdens de gehele wedstrijd vast te houden. We hebben mede daardoor niet alleen al maar liefst 19 doelpunten moeten incasseren, maar ook aanvallend gezien gaan we te vaak onzorgvuldig met onze kansen om. En dat wordt in een competitie waar de verschillen zo klein zijn nou eenmaal meteen afgestraft.

 

Daarnaast zijn we door blessures, werk of vakanties dit seizoen op de trainingen of voor de wedstrijden eigenlijk amper een keer compleet geweest. Elke keer missen we wel een aantal spelers waardoor we trainingen moeten aanpassen of moeten schuiven in onze beoogde basisopstelling. Het wordt dan een stuk lastiger om bepaalde vastigheden in het team te krijgen, waar de spelers eventueel op kunnen terug vallen. 

 

Het is daarom ook flink balen dat we op dit moment in groepsvorm niets kunnen doen om daar aan te werken. Hopelijk is het vanaf volgende week mogelijk om in ieder weer normaal te kunnen trainen, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de 2e seizoenshelft. Ondanks het wisselvallige en stroeve verloop van de eerste 8 wedstrijden heb ik in ieder geval vertrouwen in dat we in staat moeten zijn om constanter te worden in ons spel en daarmee ook in onze resultaten.

 

Onze doelstelling om in top van de competitie te eindigen en vervolgens (in)direct te promoveren naar de 3e klasse is voor mij dan ook nog steeds realistisch. Ook gezien de ambities van de club zou een minder resultaat eigenlijk een tegenvaller zijn...

 

Stand Rood Wit Zaanstad in de 4e klasse D zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 


«   »