Levinho Wijdenbosch: onnodig tegenvallend RWZ (zat)

Gepubliceerd op 20 december 2021 om 15:27

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Levinho Wijdenbosch is normaal gesproken bijna wel dagelijks op het complex van Rood Wit Zaanstad te vinden. De duizendpoot is niet alleen hoofdtrainer van de zondagselectie, maar daarnaast is hij ook nog eens coördinator en hulptrainer bij de jeugd. En alsof dat niet genoeg is, is hij ook speler/coach van Rood Wit Zaanstad zaterdag 1.

 

Waar Levinho Wijdenbosch positief is over de ontwikkelingen van de almaar groeiende jeugdafdeling en de prestaties van de zondag 1, daar vallen de resultaten van de zaterdag 1 tot nu toe juist erg tegen. Het team, waar Levinho dus regelmatig zelf ook in speelt, staat op dit moment op een teleurstellende 11e plek met maar 6 punten uit 9 wedstrijden. 

 

De teleurstelling voor de speler/coach zit hem nog niet eens in het aantal behaalde punten of de plek die de ploeg inneemt, want vooraf aan het seizoen was de doelstelling niet meer dan handhaving in de 4e klasse. Levinho: "Maar ik denk gezien de gespeelde wedstrijden en de potentie van de meeste spelers dat het vooral onnodig is dat we er op dit moment zo voor staan. Het ontbreekt binnen het team helaas aan enige bereidheid om gezamenlijk tot het uiterste te gaan. De trainingsopkomst is namelijk niet altijd optimaal, waardoor het gewoon lastig is om bepaalde patronen of afspraken in het ons spel aan te brengen. En dat zie je op de zaterdagen gewoon terug in ons spel met veel misverstanden en/of een (conditionele) verval in de 2e helft. 

 

De grootste uitdaging voor de 2e seizoenshelft zal dan ook vooral zijn om iedereen er weer van te overtuigen dat we het alleen gaan redden als iedereen bereid in om de nodige inspanning te leveren. We staan nu op een plek dat degradatie naar de nieuw te vormen 5e klasse betekent en dat willen we als club absoluut voorkomen. De laatste jaren zijn we binnen de club vooral in de breedte gegroeid en nu willen de komende tijd vooral ook stappen gaan maken in het niveau waarop onze teams acteren. Een degradatie met de zaterdag 1 zou dan wel een (onnodige) streep door de rekening zijn van onze ambities."

  

Stand Rood Wit Zaanstad (zat) in 4e klasse B zaterdag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

 


«   »