Goede prestaties hechte groep Saenden VR

Gepubliceerd op 3 januari 2022 om 15:28

Deze periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

De Saenden VR is een team dat voornamelijk bestaat uit speelsters die al enige jaren bij de club actief zijn en inmiddels dan ook vrij hechte groep vormen. Speelster Elena Tanahatoe, die ook actief is in het damesbestuur en activiteiten commissie van de club, had dan ook niet verwacht dat er aan het begin van het seizoen een aantal speelsters aangaven dat zouden gaan stoppen. We hadden al niet een brede selectie, maar dat werd hierdoor nog een stuk lastiger. Gelukkig konden we al vrij snel over enkele versterkingen beschikken, zodat we evengoed met genoeg speelsters de competitie in konden gaan.

 

We zijn als groep niet alleen heel erg blij met de komst van deze nieuwe speelsters maar zeker ook met de komst van onze nieuwe trainer Mozes Isaac. Mozes beschikt uiteraard over de nodige ervaring en weet precies wat hij als trainer wil bereiken met een groep. Hij is altijd heel duidelijk en correct naar ons toe en kan mede daardoor zijn ideeën heel goed op ons overbrengen. We merken dan ook dat ondanks dat we een smalle groep en enkele nieuwe speelsters hebben, dat we met hem qua (team)voetbal nu al een stuk gegroeid zijn.

 

En dat zien we ook terug in de resultaten, op dit moment staan we in de 4e klasse zondag op een vierde plek met 14 punten uit 7 wedstrijden. Qua verlies punten staan we zelfs gedeeld 2e in de poule en dat hadden we eerlijk gezegd met alle mutaties aan het begin van het seizoen niet verwacht. Hopelijk kunnen we na de winterstop deze lijn, zowel qua spel als resultaten doortrekken en blijven we goed meedraaien in de kopgroep van de competitie, want dan is ons seizoen absoluut geslaagd.

 

De goede prestaties zouden onze damesafdeling namelijk ook weer een goede impuls kunnen geven.  We laten dan zien dat wij een goede sfeer kunnen combineren met resultaten op het veld. Deze combinatie maakt het voor nieuwe speelsters misschien nog aantrekkelijker om bij Saenden te komen voetballen, al blijven we vooral ook inzetten op onze eigen meiden afdeling. Sinds dit seizoen betrekken we al de talentvolle speelsters van de meidenteams steeds meer bij ons team, zodat zij alvast kunnen wennen aan het (fysieke) niveau. Als zij de komende seizoenen dan uiteindelijk ook een succesvolle stap kunnen maken naar de senioren, dan kunnen we alleen nog maar meer groeien als damesafdeling van Saenden 

 

Stand Saenden VR in de 4e klasse B zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto Saenden)


«   »