Jordi van Beek ziet Sp.Krommenie voor periodetitel gaan

Gepubliceerd op 4 januari 2022 om 15:29

Deze periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

De derde klasse B zondag wordt door meerdere Zaanse ploegen vertegenwoordigd en één daarvan is Sporting Krommenie. Hoofdtrainer van de ploeg is al een aantal (succesvolle) seizoenen Jordi van Beek en onlangs werd bekend dat hij ook volgend seizoen weer voor de groep zal staan bij de Krommenieërs.

 

De trainer was vooraf de start van het huidige seizoen de competitie nog voorzichtig in zijn verwachtingen voor de huidige competitie. We zitten in een sterke competitie dus een plek in het linker rijtje leek mij een realistische doelstelling. We wilden vooral een stabiel volledig seizoen draaien en van daaruit konden we altijd kijken hoe de ploeg zich zou ontwikkelen en of we dan eventueel voor een periode titel konden gaan spelen.

 

Echter vanaf het begin van het seizoen presteert de ploeg, enigszins boven eigen verwachting, goed. Zo gaven de wedstrijden in de voorbereiding, waarin oa het Koppiebar Toernooi van vv Assendelft terecht werd gewonnen, de staf en de spelersgroep het nodige vertrouwen in de eigen kwaliteiten. We lieten in meerdere wedstrijden zien dat we ons konden meten met sterke ploegen uit hogere klassen.

 

Helaas hadden we wel te maken met enkele (langdurige) blessures op cruciale plaatsen in het team, waardoor we al vrij snel in het seizoen moesten schuiven in onze basis opstelling. Zo viel in de laatste bekerwedstrijd onze vaste linksback weg met een voetbreuk en daarna kenden we ook diverse blessure gevallen bij onze aanvallers, waardoor we het nodige scorend vermogen hebben moeten inleveren. Daarentegen hebben we bewezen dat ons team verdedigend gezien zeer sterk staat. We krijgen weinig doelpunten tegen en dat vormt een goede solide basis voor het restant van het seizoen. 

 

Op dit moment zijn er een paar ploegen die er boven uit steken in de competitie en ik denk dat wij tot een groepje behoren dat net onder de top 3 zal vallen. Als je kijkt naar de doelstelling vooraf het seizoen zouden we met een top 6 klassering al voldoen aan de verwachtingen. Maar op basis van de prestaties tot nu toe én mits we onze aanvallende wapens terug hebben, moet het mogelijk zijn om uiteindelijk voor een periode titel te gaan spelen.

 

Maar nog los van de eindklassering hoop ik vooral dat we zsm weer "normaal" kunnen voetballen en trainen. De spelers hebben sinds de avondklok van 17.00 uur wel een individueel programma meegekregen om fit te blijven. En onder voorbehoud maken we een programma om vanaf half januari weer gezamenlijk de voorbereiding op de geplande herstart van 6 februari te beginnen, met onder andere een al geplande oefenwedstrijd op 16 januari tegen Westzaan. Maar voorlopig blijft alles helaas afhankelijk van wat mogelijk is, maar vooral ook van wat er verstandig is qua belasting......

 

Stand Sp.Krommenie in de 3e klasse B zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 


«   »