Joeri Houniet maar gematigd tevreden over prestaties SVA

Gepubliceerd op 23 december 2021 om 15:30

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

SVA wist het seizoen in de 3e klasse zondag meer dan uitstekend te beginnen. In de eerste 5 wedstrijden werden maar liefst 12 punten behaald  en de ploeg stond in de top van de ranglijst. Daarna viel de ploeg van Joeri Houniet echter redelijk ver terug na twee ruime nederlagen en een gelijkspel en is SVA inmiddels terug te vinden op de 7e plaats.

 

Joeri Houniet, die bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer bij SVA, is dan ook maar gematigd tevreden over het verloop van het seizoen tot nu toe. Het is niet eens zo zeer dat ik voorafgaand aan het seizoen hogere verwachtingen had. Aangezien we een hele lange tijd niet hadden gespeeld en de selectie ook amper mutaties heeft ondergaan,  was vooraf heel lastig in te schatten waar mijn ploeg stond. Maar zowel in de voorbereiding, de poulefase van de beker als in de eerste competitiewedstrijden heeft het team meermaals laten zien waar het het toe in staat is. Het is dan ook jammer dat we dat niveau niet vast hebben kunnen houden en dat we alsnog veel punten hebben gemorst. En vooral ook omdat in sommige wedstrijden dat gezien het speelbeeld zeker niet nodig was geweest.

 

Aangezien in deze poule met zo veel sterke concurrenten je geen onnodig puntverlies kan veroorloven, zullen we hier als ploeg snel lering uit moeten trekken om dit na de competitiestop te voorkomen. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat de ploeg daartoe in staat is en dat we nog genoeg punten zullen gaan pakken om uiteindelijk mee te doen om de bovenste plaatsen. Het moet dan ook mogelijk zijn om het seizoen met iets tastbaars, zoals minimaal een deelname aan de nacompetitie af te sluiten.

 

In principe hervatten we de competitie op 6 februari met een pittige Zaanse derby thuis tegen Saenden. Maar gezien de huidige maatregelen en de ontwikkelingen is het nog af te wachten of ook die datum haalbaar is. We hadden voor januari al een programma opgezet met trainingen en oefenwedstrijden, maar daar kan in ieder geval al deels een streep door heen. Na de vorige 2 seizoenen en de huidige competitiestop, zou het seizoen overigens al sowieso geslaagd zijn, als we de competitie überhaupt "gewoon" kunnen uitspelen. Want dat is waar de verenigingen, spelers en supporters inmiddels vooral naar snakken.... 

 

Stand SVA in 3e klasse B zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto Michael Bruins)


«   »