Assendelft heeft duidelijk profiel in zoektocht naar nieuwe trainer

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 11:17

Vorige week werd bekend dat Alex Geernaert aan het einde van het seizoen Assendelft na 3 jaar gaat verlaten voor divisionist Odin'59 in Heemskerk. Paul Bergkamp,verantwoordelijk voor de Technische Zaken bij de club, vindt het erg jammer dat de trainer vertrekt. "We waren al met Alex in gesprek over volgend seizoen en we hadden beiden de intentie om te verlengen, maar toen kwam Odin'59 langs. Alex was daar meteen heel open in, zo'n kans krijg je namelijk niet heel vaak als trainer. We gunnen hem deze stap dan ook van harte en zien het ook als compliment voor onze club dat onze hoofdtrainer na 3 jaar zo'n stap kan maken."   

 

Jonge trainer

Assendelft moet nu alleen wel op zoek naar een nieuwe trainer en richt zich daarbij vooral op een jonge ambitieuze trainer. Paul Bergkamp: "We hebben goede ervaringen met jonge trainers. Een aantal jaar terug zijn we daar mee begonnen door Guillaume Groot (nu hoofdtrainer KFC) aan te stellen en later dus Alex. Beide waren op dat moment nog redelijk onervaren qua het trainen van senioren, al waren ze wel al jaren trainer bij jeugdteams. We merkte dat zij in in principe tussen de voornamelijk jonge jongens stonden, maar dat beiden ook in staat waren om op de juiste momenten weer "boven" de groep te gaan staan. Er was dan ook een goede samenwerking tussen hun en de groep spelers. Onder Guillaume promoveerden we van de derde klasse naar de eerste klasse en ook onder Alex werd promotie afgedwongen. Niet alleen de resultaten spreken voor zich, maar ik ben zelf ook bij de meeste trainingen en wedstrijden aanwezig en ik merk gewoon dat zo'n aanpak het beste werkt bij deze groep. Vandaar dat we nu weer op zoek gaan naar een trainer die aan dat profiel voldoet."

 

Selectie

De verwachting is dat volgend seizoen de meeste spelers van de selectie zullen blijven, al weet je dat tegenwoordig en ook op het niveau van de eerste klasse niet altijd helemaal zeker. "We hebben namelijk een duidelijk beleid dat we de spelers niet betalen, al proberen we natuurlijk met randvoorwaarden het zo aantrekkelijk mogelijk te maken bij de club", aldus Paul. "We gaan elk jaar met trainingskamp, organiseren diverse activiteiten of uitjes, maar ook daar dragen de spelers zelf een steentje in bij. We richten ons dan ook voornamelijk op jongens die uit de de eigen jeugd doorstromen of die uit de directe omgeving komen, wat de onderlinge band in de selectie alleen maar versterkt. De meeste spelers in de huidige selectie spelen dan ook al jaren bij de club of zijn zelfs bewust teruggekomen nadat ze in de jeugd enkele jaren op een hoger niveau hebben gespeeld. Dat blijft dan ook hét speerpunt in ons beleid, een collectief vormen tussen de trainers, de spelers en de club en dan komen de resultaten vanzelf."        

 

Tweede elftal

Volgend seizoen zullen er in de selectie weer spelers bij komen vanuit de eigen jeugd. Bijna de gehele o19 gaat over naar de senioren, waarbij de verachting is dat er 8-10 spelers zullen aansluiten bij de selectie. De meesten zullen hoogstwaarschijnlijk nog beginnen in het tweede elftal, maar de verwachting zeker dat er enkele spelers uiteindelijk weer een vaste plek bij het eerste kunnen bemachtigen. Het tweede elftal blijft volgend seizoen onder leiding staan van Marco van Biljouw, die ook een technische rol heeft bij de jeugdafdeling van Assendelft. Paul: "Door deze dubbelfunctie hebben we een mooie brug gecreëerd tussen de selectie en de jeugdafdeling. We hopen wel dat we zo snel mogelijk met het tweede elftal kunnen promoveren. Hopelijk nog dit seizoen, als de competitie tenminste nog wordt uitgespeeld, want we spelen nu derde klasse met het tweede elftal en dat verschil met het niveau waarop het eerste elftal speelt, is te groot."

 

Populair

Ook bij Assendelft hopen ze er weer snel getraind kan worden met de selectie en dat de competitie nog hervat wordt. Paul Bergkamp: "Naast dat we hopen op promotie van het tweede elftal, verwachten we het seizoen met Alex dan nog zeker goed te kunnen afsluiten, zodat de nieuwe trainer volgend seizoen ook in de eerste klasse aan de gang kan. We merken aan het aantal sollicitaties dat de club in ieder geval populair is en daar zijn we als bestuur trots op. We hebben een duidelijk beleid waar we hard aan werken en blijkbaar stralen we dat ook uit naar buiten toe."

 

Het wordt dus nog een drukke periode voor het bestuur van Assendelft, al hebben ze met de contractverlengingen van assistent trainer Marco van Biljouw, de keeperstrainer Paul Hoeve en de verzorger Peter Boon de rest van de staf in ieder geval al ingevuld...  
«   »