WSV'30 JO12.1 verslaat vv Assendelft JO12.1 bij start 2e fase competitie

Gepubliceerd op 30 oktober 2021 om 12:17

Dit weekend startte bij de onder andere de onderbouw teams de 2e (van de 4) fase in de competitie. Na elke fase worden de teams opnieuw ingedeeld, zodat de teams zsm tegen gelijkwaardige teams komen te voetballen. WSV'30 JO12.1 en vv Assendelft JO12.1 zaten in de 1e fase ook al bij elkaar in de poule en waren in de eerste klasse respectievelijk 6e en 5e geworden. In de onderlinge wedstrijd eerder dit seizoen wist vv Assendelft met 1-3 te winnen en vandaag mochten beide teams het in Wormer weer tegen op elkaar nemen.

 

Onder toeziend oog van redelijk veel meelevende toeschouwers waren het de bezoekers die snel in de wedstrijd op voorsprong kwam. Gaande de eerste helft bleek echter dat WSV'30 de net iets bovenliggende partij was. Niet alleen was de thuisploeg fysiek iets sterker, maar het voetbalde bij vlagen ook iets makkelijker. Het was dan ook gezien het speelbeeld wel verdiend dat de thuisploeg nog voor rust op een 3-1 voorsprong was gekomen. 

 

In de tweede helft waren de teams gelijkwaardiger aan elkaar en was het Assendelft die nadrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer, die er, nadat al eerder een vrije trap op de lat belandde, ook kwam. Op dat moment in de wedstrijd was de treffer ook terecht, maar voordat het écht spannend werd, was het WSV'30 die de rug rechtte en de voorsprong weer uitbreidde naar 2 doelpunten. vv Assendelft kreeg nog wel een grote kans om weer terug in de wedstrijd te komen, maar de penalty werd gestopt door de WSV'30 keeper. Vlak daarna was de wedstrijd definitief beslist met het 5e doelpunt voor WSV'30. Uiteindelijk wel een terechte overwinning voor de thuisploeg, al was de uitslag misschien enigszins geflatteerd.  

 

Het was sowieso een leuke wedstrijd om naar  te kijken tussen twee ploegen die met veel inzet spelen en waar de ideeën van de trainers bij fases (al) zichtbaar zijn. Er zit in ieder geval nog veel groei mogelijkheden in beide teams, dus misschien kunnen zowel WSV'30 als vv Assendelft in deze 2e fase hoge ogen gaan gooien.       

 

Volg Voetbal Varia op Facebook en Instagram

Ontdek leuke teamuitjes in de regio, zoals Klimpark Twiske, VoetbalFabriek, Leds Voetbal of oa zeskamp bij TC Sports

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.