vv Assendelft JO19 krijgt tennisclinic

Gepubliceerd op 27 maart 2021 om 17:10

Vandaag kreeg de JO19 van vv Assendelft een tennisclinic aangeboden van Bas Klaassen van de Zaanse Tennisschool. Tom Spanjaard, de coördinator en leider van vv Assendelft JO19 organiseerde de tennisclinic. "ik zag enkele weken geleden via Voetbal Varia dat Sporting Krommenie JO19 een tennisclinic had gehad en dat vond ik zo'n leuk idee dat ik het meteen aan de groep voorstelde. De jongens hadden onderling ook gesproken met de spelers van Sporting en ze waren dan ook meteen enthousiast. Ik heb vervolgens contact opgenomen met Bas Klaassen en vandaag konden we al terecht op het gravelveld van TC De Eendragt in Wormer.

 

Vanaf 13 uur kregen 12 spelers, Tom Spanjaard en trainer Friso Wilbrink de basis beginselen van het tennis bijgeleerd. Tom Spanjaard: "we begonnen eerst met een warming-up en daarna kregen we meerdere oefeningen voor de diverse soorten slagen en het serveren.  Toen we dat allemaal een beetje onder de knie hadden, de een wat meer dan de ander, speelden we een onderling toernooi. Na enkele spannende wedstrijden was het uiteindelijk Ferry Ravestein die de winnaar van het toernooi werd. Hij kreeg uit handen van Bas een origineel shirt van de Zaanse Tennisschool. Tot slot werden er nog diverse dubbel-partijtjes gespeeld totdat de twee uur durende clinic voorbij was.

 

Deze clinic was in ieder geval een ideale invulling van de zaterdag. Normaal trainen we alleen doordeweeks en hebben we de weekenden vrij, al trainen er de laatste weken wel steeds kleine groepjes mee met de selectie op zondag. Maar dit is echt een vriendenteam die het leuk vinden om dit soort activiteiten, anders dan voetbal, met elkaar te doen. Dat was vandaag ook weer duidelijk te merken., de jongens hadden niet alleen erg veel plezier onderling maar ze vonden de tennisclinic zelf ook erg leuk om te doen. Na het succes van vandaag, willen we binnenkort dan ook met z'n allen een golf-clinic gaan volgen op de golfbaan in Heemskerk."

 

Ook voor tennisleraar Bas Klaassen zijn deze clinics voor teams uit een andere sport een erg leuke afwisseling van zijn normale lessen. Bas Klaassen: "het is niet alleen voor de voetballers maar ook voor mij toch een hele andere insteek van "les" geven dan dat ik normaal gewend ben. En als je dan ziet dat de jongens dan zo veel plezier hebben met tennis, geeft dat veel voldoening. Mochten er clubs/teams zijn die ook interesse hebben in een clinic, dan kunnen ze ook zeker contact opnemen!"

 

(foto's en info na overleg met Tom Spanjaard en Bas Klaassen)


Mis niets en doe eventueel inspiratie op van de activiteiten bij de (andere) Zaanse voetbalclubs. Blijf ook op de hoogte van de (team)uitjes die je via Voetbal Varia met korting kunt boeken. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)
«   »