Arjen Zwaan gaat voor minimaal nacompetitie met Westzaan

Gepubliceerd op 30 december 2021 om 15:31

Deze periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Arjen Zwaan, dit seizoen nog hoofdtrainer van vvv Westzaan, vindt dat zijn team het seizoen in de 4e klasse zondag redelijk goed was begonnen. Niet alleen ontwikkelde het team zich qua veldspel en als eenheid naar behoren, het was ook vrij constant in de prestaties. Na 6 wedstrijden had de ploeg 15 punten en had het de winst in de eerste periode titel in eigen hand. Echter door puntenverlies in de laatste twee wedstrijden voor de "coronastop" tegen Zaandijk en Eendracht'82 zijn we qua periode titel nu afhankelijk van RCZ. Zij hebben 1 punt minder, maar spelen nog een inhaalwedstrijd tegen het puntloze HYS. Indien RCZ onverwachts punten verspeelt, dan is Westzaan alsnog de winnaar van de 1e periode, maar daar ga ik eerlijk gezegd niet vanuit.

 

We zullen ons dus moeten richten op de overige 2 periodetitels of zo'n hoog mogelijk klassering in de competitie om in aanmerking te komen voor (in)directe promotie. Wat dat betreft is zuur dat we in 2 wedstrijden niet alleen hoogstwaarschijnlijk de 1e periode hebben misgelopen, maar ook een goede uitgangspositie hebben verspeeld. Maar liefst 8 teams staan in deze klasse namelijk nu maar op maximaal 5 verlies punten van elkaar. Het zal de 2e seizoenshelft dan ook zeer onvoorspelbaar en spannend worden aangezien iedereen blijkbaar van elkaar kan winnen of in ieder geval punten kan afpakken.

 

Net als voor alle ploegen zal het lastig worden om een goede voorbereiding te plannen op het tweede seizoenshelft dat 6 februari meteen begint met een pittige uitwedstrijd tegen de nummer 4 BSM. We hadden voor januari in principe een heel programma klaar staan en zouden het eerste weekend aftrappen met een trainingskamp. Deze hebben we nu maar onder voorbehoud uitgesteld naar het weekend van 28 en 29 januari en misschien wordt dat zelfs wel het einde van het seizoen. Maar na zo'n lange periode niet normaal te hebben kunnen trainen, zal het vooral zoeken zijn naar de balans tussen veel arbeid leveren maar ook om niet te hard gaan, om blessures en overbelasting te voorkomen.  Want we kunnen het in deze sterke competitie met zulke kleine verschillen niet veroorloven om niet wekelijks op volle sterkte te zijn...

 

Stand vvv Westzaan in de 4e klasse D zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto Theo van Vlaanderen)


«   »