WSV'30 start volgend seizoen met een Zaterdag-Selectie

Gepubliceerd op 23 maart 2021 om 10:59

WSV'30 zal volgend seizoen gaan starten met een zaterdag selectie, die komt te bestaan uit in principe 2 elftallen. Volgens Hoofd Jeugd Opleiding Marciano Sleeswijk had WSV'30 dit seizoen bij de JO19 een luxe probleem. We hebben momenteel namelijk 4 teams bij de JO19, waarvan er bijna 3 teams de overstap gaan maken naar de senioren.

Aangezien we bij de zondag selectie al beschikken over een ruime maar ook jonge groep, was daar zeker niet voldoende plaats voor de spelers die de overstap naar de senioren gaan maken. Samen met Hoofd Technische Zaken Marco Brouwer en bestuurslid Rob Luttik hebben we dan ook de afgelopen periode meerdere keren bij elkaar gezeten om te kijken hoe we tot een oplossing konden komen, waarbij we de spelers een goede overstap naar de senioren konden garanderen. Uiteindelijk kwamen we tot meerdere  scenario's, zoals het vormen van een B-selectie op de zondag of om deel te gaan nemen aan de JO23 competitie. Echter denken we met het vormen van een Zaterdag selectie, ook voor de langere termijn, de beste invulling te creëren. De nieuwe selectie teams moeten als het ware gezien worden als een verlengstuk van de jeugdopleiding. Het doel blijft dan ook om deze spelers op te leiden voor eventueel het eerste en tweede elftal op de Zondag. 

 

De overgebleven spelers in de JO19 hebben aangegeven dat ze een vriendenteam willen gaan vormen, waardoor volgend seizoen de JO18 het hoogst prestatie gerichte team in de jeugdopleiding moet worden. Met de komst vorig jaar van Marciano Sleeswijk en Lisanne Potthoff als zijn vaste assistent, heeft WSV'30 dit seizoen al de nodige stappen kunnen zetten in het opzetten van een technisch beleid bij de jeugdafdeling. Voor komende jaren wordt de doelstelling, zonder het belang van de andere teams uit het oog te verliezen, dat bij elke leeftijd categorie het hoogste team minimaal een stabiele hoofdklasser wordt. De spelers zullen dan op een hoger niveau uitgedaagd gaan worden en in combinatie met de nieuw te vormen Zaterdag-selectie, denken we dat de uiteindelijke stap voor jeugdspelers naar de zondag selectie daardoor de komende jaren kleiner zal gaan worden.  

 

Ook kunnen we melden dat bij bijna alle leeftijd categorieën inmiddels een hoofdtrainer is vastgelegd, alleen voor de JO13 zijn we nog op zoek naar een trainer. Tristan Stalenhoef (JO16), Bora Anli (JO15), Thieme Visscher (JO10) en Pascal Tevreden (JO11 + JO08) zullen ook komend seizoen als trainer blijven. En nieuw bij de club zijn Magdy Khayry (JO18), Marcel Bonjaski (JO14), Manuel Mac-Intosch (JO12) en Samet Cakir (JO09). Zij zullen met hun ervaring bij oa teams op divisie niveau, zeker hun bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de spelers en van de jeugdafdeling in zijn geheel. Daarnaast zal JO15 speler Jess Tuininga de spelertjes van de JO07 gaan trainen. Dat is een belangrijke groep voor de doorstroming vanuit de Mini's naar uiteindelijk de JO08. Komend seizoen kunnen we, mede door de grote aanwas vanuit deze groepen, nu al met minimaal twee JO08 teams gaan starten. We zullen Jess daarbij overigens zo goed mogelijk gaan begeleiden, want we willen de komende jaren niet alleen "eigen" spelers gaan opleiden voor de senioren, maar we willen uitiendelijk ook steeds meer "eigen" trainers voor de jeugdgroepen hebben staan. 

 

Marciano tot slot: Ondanks dat we door corona periode dit seizoen minder hebben kunnen doen dan dat we gepland en gewild hadden, zijn we zeer tevreden over de ontwikkelingen die we dit seizoen hebben gemaakt. We hebben veelvuldig overleg met de trainers en we merken toch dat, ondanks alle beperkingen, er steeds meer structuur komt en dat het niveau verder omhoog gaat. Onlangs is ook JO11 speler Luuk Min uitgenodigd om mee te spelen bij de voetbalschool van AZ. We zijn als club er trots op dat we daar met onze jeugdafdeling en trainers een steentje in hebben kunnen bijdragen. Het is voor ons dan ook weer één van de vele bevestigingen dat we met (de jeugd van) WSV'30 op de goede weg zijn. 

 

Niets meer missen van alle (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia
«   »