Zaandijk heeft met Christopher Manuputty nieuwe hoofdtrainer

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 11:26

Op een moment dat steeds duidelijker wordt, dat corona de voetbaljaargang 2020 -2021 aan laat sturen op een vroegtijdig einde, is voetbalvereniging Zaandijk slagvaardiger dan ooit. Na het aangekondigde vertrek van trainer Franklin Meijerhoven moesten de Zaandijkers opzoek naar een nieuwe trainer.

Binnen geledingen van de club werd nagedacht omtrent de opvolger. De spelersraad heeft hierin een belangrijke stem en kwam eensluidend met een verrassende kandidaat, die goed bij de toekomst plannen van het bestuur paste. Bart Glandorff moest zich verdiepen in de voorgedragen kandidaat en zag al snel dingen die hem tevreden stelde. “Wij hebben een vijfjarenplan opgesteld, waarbinnen Zaandijk weer een stabiele 3e klasser moet worden. Om die stap te maken is doorstroming van zelf opgeleide spelers van essentieel belang."  

 

Glandorff polste de bereidheid om hoofdtrainer te worden bij de kandidaat, die zijn sporen heeft verdiend bij de KFC en Fortuna jeugd. Als trainer doorliep hij alle categorieën: van Onder 14 tot en met Onder 19. Maar nooit eerder was hij actief hoofdtrainer. Zaandijk is bereid hem die kans te geven en het twee jarig contract dat klaar lag na een gesprek met een vertegenwoordiging uit alle geledingen van Zaandijk en de trainer spreekt vertrouwen uit. 

 

Insiders hebben hem wellicht al herkend. Zaandijk presenteert Christopher Manuputty als de nieuwe hoofdtrainer voor de seizoenen 2021 tot en met 2023. Het hoofdtrainerschap was nog niet opgekomen bij de 35 jarige Manuputty, die ongezien al 12 jaar als jeugdtrainer werkzaam was. “Het is op mijn pad gekomen op misschien wel een geschikt moment. Natuurlijk heb ik die ambitie, maar was daarmee nog niet bezig. Fortuna Onder 19 is wat telt op dit moment. Corona gooit roet in het verloop van de competitie, die wij graag af willen maken vanuit de 2e positie in de 2e divisie”. 

 

Manuputty voelde zich vereerd, dat hij benadert werd en had eigenlijk niet lang nodig om op deze uitdaging in te gaan. “Ik had me goed voorbereid op het gesprek maar verwachtte geen achttalige delegatie tegenover me. Het gaf me wel gelijk een goed beeld van de club en haar cultuur. Zaandijk is een mooie club met 400 leden en nog eens 200 niet spelende leden en sponsoren. Een gezonde levendige club met veel vrijwilligers. De randvoorwaarde zijn goed geregeld, waardoor de focus op het sportieve gedeelte zal liggen. Komt nog eens bij dat het jeugdplan, bewaakt door Gert Jan Olie, goed aansluit bij het vijfjarenplan”. 

 

Bart Glandorff is zeer tevreden met de komst van Christopher Manuputty. “Volgend seizoen komt de Onder 19 over naar de senioren. Met Christopher hebben we een trainer binnengehaald, die gewend is jonge spelers beter te maken en dat is precies wat nodig is de komende jaren. Binnen een week waren we er uit met elkaar”. 

 

Manuputty zou het enorm jammer vinden als hij zonder te spelen afscheid zou moeten nemen met de Onder 19 van Fortuna. Met zijn begeleidingsteam Elzo Noya, Frank Houts, John Ligthart en Jerome Schoen heeft hij een team gebouwd, dat hem straks ook voor ogen staat bij Zaandijk. "Zij zorgden dat alle randzaken geregeld waren en ik op de coaching kon focussen." 

Enthousiasme en visie kan de trainer niet worden ontzegd en hij is nieuwsgierig naar het hoofdtrainerschap. Ook is hij bekend met het 4e klasse voetbal. Bij Saenden heeft hij er zes seizoenen  in vertoeft. “Alles moet op zijn plek vallen wil je promoveren en met alleen goede voetballers red je het niet. Ik ben ambitieus en een winnaar maar weet ook wel dat alle jeugdspelers, die ik getraind heb niet zijn opgeleid voor de 4e klasse. We gaan in eerste instantie voor spelers met een Zaandijk verleden en eigen jeugd. Vandaar uit gaan we bouwen. Daarom ben ik blij met een tweejarig contract."

 

Manuputty krijgt de vrije hand in het samenstellen van zijn technische staf al zal Hans van Rijssen de cultuur bewaker zijn binnen de trainersstaf. Hij zal zich richten op jongens van de club al dan niet uitkomend voor de club op dit moment. “De deur voor Owen Wijndal zal altijd open staan”, aldus de komende trainer van Zaandijk met een brede lach op zijn gelaat. 

 

(bron/tekst/foto/toestemming RTV Zaanstreek / Peter Seijmour)
«   »