Christopher Manuputty ook volgend seizoen trainer zvv Zaandijk

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 21:58

Terwijl het bij de meeste andere clubs in de Zaanstreek het de laatste weken druk was met het verlengen of aanstellen van trainers, bleef het in Zaandijk betrekkelijk stil. Afgelopen week werd bekend dat de trainer van het 2e elftal Mo Kusadasi zijn contract had verlengd en daarmee was de gehele staf voor de zvv Zaandijk selectie voor volgend seizoen eigenlijk al weer rond.

 

De hoofdtrainer Christopher Manuputty tekende namelijk  bij zijn komst bij zvv Zaandijk een contract voor 2 jaar en ook Alper Sariyildiz van het 3e elftal heeft nog de beschikking over een meerjarig  contract bij de club.    

 

Christopher Manuputty is in ieder geval zeer tevreden dat Mo Kusadasi nog een jaar blijft.  We liggen niet alleen tactisch en qua voetbal / trainingsopvattingen op één lijn, ook de spelers zijn allemaal er erg positief over zijn inbreng. Dat betreft vormen we sowieso met de 3 teams en de staf een hechte groep en dat is heel belangrijk, want je hebt elkaar gewoon nodig. In de eerste 8 wedstrijden hebben we al 19 spelers gebruikt, dus het werkt minder goed als je een aparte selectie voor alleen het eerste elftal hebt. En dat past overigens ook niet bij deze club, waarin iedereen juist heel erg veel samenwerkt, met elkaar meedenkt en als één grote club functioneert.

 

De trainer die dit seizoen voor het eerst als hoofdtrainer van een selectie fungeert, heeft het dan ook enorm naar zijn zin bij zvv Zaandijk. Na enkele jaren bij de jeugd bij KFC en Fortuna W. op divisie niveau getraind te hebben, was het eerlijk gezegd even afwachten op welk niveau de selectie van zvv Zaandijk zat. Maar al vrij snel was de potentie en groeimogelijkheden van de groep zichtbaar. We hebben met elkaar individueel en als team al een enorme ontwikkeling doorgemaakt en de rek is er nog lang niet uit.

En dat is voor mij het belangrijkste, als ik een groep train, dan richt ik mij op de groeimogelijkheden van de groep. En dan maakt het voor mij eigenlijk niet uit of ik voor een jeugdteam of voor een selectie team sta. Natuurlijk ben ik er mij van bewust dat ik nu extra verantwoordelijkheden heb en dat ik (nog meer) een voorbeeld functie heb, maar mijn aanpak en (voetbal)principes zullen niet veranderen. 

 

Christopher Manuputty kijkt al uit naar 20 februari als de ploeg de competitie bij HYS hervat, als de nummer 3 van de vierde klasse D zondag. Eerder gaf hij al in het Tussenrapport van Voetbal Varia (lees hier) aan dat hij gelooft in promotie naar de 3e klasse met zvv Zaandijk en daar zal de komende periode met z'n allen dan ook alles voor worden gedaan.

 


Niets meer missen van alle activiteiten en (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)«   »