Tevreden Peter Tania ziet stijgende lijn bij zvv Zaandijk VR (zon)

Gepubliceerd op 13 januari 2022 om 15:33

Deze periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Naast dat Peter Tania de hoofdtrainer is van zaterdagclub vv Jisp, is hij ook al bezig aan zijn vierde seizoen als trainer van de zondag vrouwen van zvv Zaandijk. Hij volgde daarmee Janos Pool op, die in zijn laatste seizoen met de ploeg onder andere van de 4e klasse naar de 3e klasse promoveerde. In het eerste seizoen van de 3e klasse stopten er van deze succesvolle ploeg helaas een aantal speelsters, maar kwamen er wel enkele talenten uit de eigen jeugd de gelederen versterken.

 

Aanvankelijk hadden we het moeite met het nieuwe niveau, maar de speelsters waren gemotiveerd om de aanwezige kwaliteiten te combineren met de nodige strijdlust. Waar we in de eerste wedstrijden nog de puntjes nog enigszins bij elkaar moesten sprokkelen, eindigen we door een goede reeks na de winterstop uiteindelijk in de middenmoot.

 

Deze groep speelsters vormen nog steeds grotendeels de basis van de huidige groep en ook al hebben we de laatste 2 seizoen niet veel kunnen spelen, was er evengoed waar te nemen dat er een stijgende lijn zat in deze groep. We waren dan ook hoopvol dat we deze lijn konden doortrekken in het huidige seizoen en dat we een grotere rol van betekenis konden gaan spelen in de 3e klasse. Deze hoop werd nog eens versterkt door de prestaties in de poule fase (3 overwinningen)  en de 1e ronde van de beker, waarbij de 16 speelsters van de selectie lieten zien dat zij individueel en in teamverband in staat waren om het veel tegenstanders het (meer dan) erg moeilijk te kunnen maken.

 

In de eerste seizoenshelft kwamen de verwachting dan ook uit. Niet alleen staan we op de tweede plek met 21 punten uit 9 wedstrijden, we scoren ook nog veel en krijgen maar weinig doelpunten tegen. We hadden in de beginfase zelfs het beste doelsado in de Zaanstreek, waarmee we de 1e periodebal in de Voetbal Varia Super Cup wonnen. Ondanks dat door uiteenlopende redenen enkele speelsters langdurig afwezig zijn of helemaal niet meer kunnen meedoen gaan we er alles aan doen om dit seizoen bij de bovenste drie te eindigen. Daarbij hopen we wel dat we richting seizoen 2022/2023 meer speelsters aan de groep kunnen toevoegen, zodat we de continuïteit van deze successen in ieder geval kunnen waarborgen

Stand zvv Zaandijk VR (zon) in de 3e klasse A zondag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

(foto zvv Zaandijk)


«   »