Sp.Krommenie (zon) en Zaandijk VR winnen FEBO Zaanstad Cup

Gepubliceerd op 3 juli 2022 om 21:10

Zaterdag was de grote finaledag van de FEBO Zaanstad Cup. Net als de vorige dagen was het publiek weer in grote getalen naar het complex van vv Assendelft gekomen. De toeschouwers kregen weer leuke en spannende wedstrijden te zien, waarbij ook de eindrangschikking (plaatsen 5 en lager) van het toernooi werd bepaald. 

 

Maar de aandacht ging vooral naar de halve finales van het toernooi. Bij de vrouwen waren WSV'30 VR en zvv Zaandijk VR toch de betere ploegen en zij wonnen uiteindelijk verdiend van respectievelijk vv Assendelft VR (2-1) en titelhouder KFC VR (zon) (2-0)

 

Ook voor de andere titelhouder vv Assendelft was de halve finale het eindstation. Na een doelpuntloos gelijkspel was het Sporting Krommenie (zon) dat via penalty's zich plaatste voor de finale. Daarin moesten ze het opnemen tegen Fortuna W. dat SVA met 3-1 versloeg.

 

De finale bij de vrouwen werd een stevig voetbalgevecht tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Na een 1-1 eindstand moesten penalty's de beslissing brengen. Uiteindelijk was het WSV'30 VR die miste, waardoor zvv Zaandijk VR de trotse winnaar werd.

 

Ook de finale bij de heren eindigde in penalty's. Fortuna W. (zon) stond lang met 1-0 voor en leek de zege over de streep te trekken, maar vlak voor tijd sloeg Sporting Krommenie (zon) alsnog toe. Nadat de eerste penalty's waren benut, zorgde een mislukte Panenka bij Fortuna W. (zon) voor de overwinning van Sporting Krommenie (zon)    

 

Na 5 dagen vol met mooie en spannende wedstrijden kwam daarmee een einde aan de 2e editie van de FEBO Zaanstad Cup. De organisatie (zowel vv Assendleft en SportsGen) keek in ieder geval terug op een zeer geslaagd, sportief en gezellig toernooi

 

Volgend jaar word het toernooi op het complex van Sporting Krommenie gespeeld.  

 

Klik hier voor alle uitslagen van de finaledag

 

Klik hier onder voor de uitslagen en standen per poule:

28 juni en 30 juni:

Poule A Heren: Assendelft, RCZ, Rood Wit (zat), WSV'30 (zat), Hercules Zaandam

Poule B Heren: WSV'30 (zon). ZCFC, Jisp, Sp.Krommenie (zon)

Poule A Vrouwen: Assendelft, Rood Wit Z, Zaandijk, Saenden, Hercules Zaandam

29 juni en 1 juli

Poule C Heren: Fortuna W (zon), Rood Wit Z. (zon), Blauw Wit W., Sp.Krommenie (zat), Zaandijk 

Poule D Heren: Fortuna W. (zat), Saenden, KFC, SVA

Poule B Vrouwen: KFC (zon), WSV'30, Blauw Wit W, KFC (zat), Sp.Krommenie 

 
«   »