Ook deelnemersveld FEBO Zaanstad Cup heren compleet

De organisatie van de FEBO Zaanstad Cup kon vorige week al bekend maken dat het deelnemersveld bij de vrouwen compleet was (klik hier) en nu is die bij de heren ook rond. In totaal zullen er 20 teams van 20 juni tot en met zaterdag 24 juni in actie komen op het complex van gastheer en titelhouder Sporting Krommenie

Lees meer »

ZCFC verrast selectie met trainingskamp

ZCFC, dat vorig seizoen via de nacompetitie degradeerde naar de 4e klasse zaterdag, kende een goede 1e seizoenshelft. Onder leiding van de nieuwe trainer Patrick Huisman weet de jonge ploeg de goede resultaten ook nog eens te combineren met een fris en goed voetbal. Op dit moment staat het team  dan ook op een knappe 4e plek met 20 punten uit 10 wedstrijden.   

Lees meer »

3 leden ZCFC ontvangen Koninklijke Onderscheiding

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd voor de winterstop van het eerste elftal werden bij ZCFC meerdere jubilerende leden in het zonnetje gezet voor hun 30+, 40+ of 60+ jaar lidmaatschap bij de club. Tijdens deze huldiging werden ook nog drie leden op een bijzondere wijze bedankt voor hun jarenlange inzet voor de club.

Lees meer »

Drukke tijden voor jeugdafdeling ZCFC

Het seizoen is inmiddels enkele weken onderweg en ook bij ZCFC is het weer ouderwets druk op, maar zeker ook rondom de velden. Coördinator van onderbouw Raymond Dorjee kent weer een voorbereiding waarin heel veel geregeld moe(s)t worden bij de jeugdafdeling. Samen met Dennis Bos, die coördinator is van de bovenbouw en Hoofd Jeugdopleiding Ron Karreman zijn we verantwoordelijk voor alle jeugdteams en jeugdtrainers. Dennis en ik richten ons meer op de organisatorische zaken rondom de teams en wedstrijden en Ron ondersteunt en stuurt voornamelijk de jeugdtrainers aan.

Lees meer »

Stijgende (energie)kosten: ZCFC helpt leden

De stijgende energiekosten hebben een forse impact op zo ongeveer alle groepen: privé, ondernemers, maar zeker ook de sportclubs. De impact op ZCFC is vooralsnog beperkt. Dankzij de scherpe inkoop is de club gezegend met een energieovereenkomst die nog loopt tot maart 2024. De energiekosten blijven voor de vereniging de komende maanden dus nog laag, maar de urgentie om voor die tijd de nodige verduurzamingsstappen te ondernemen, is zeer hoog.

Lees meer »

Grote metamorfose selectie ZCFC

ZCFC kende een teleurstellend verloop van de competitie met als gevolg een degradatie naar de 4e klasse zaterdag. In de laatste wedstrijden van het seizoen werd er al bewust gekozen om een beroep te doen op een grote groep jeugdspelers. Ondanks dat het gehoopte resultaat, in de vorm van handhaving in de 3e klasse,  uiteindelijk uitbleef, bleek deze keuze qua wedstrijdbeleving positief uit te pakken. Het vertrouwen bij het bestuur en de nieuwe trainer Patrick Huisman is dan ook groot dat er volgend seizoen verder gebouwd kan worden op de lijn die de laatste weken is ingezet.

Lees meer »

ZCFC sluit overeenkomst gemeente en wil gaan verbouwen

Afgelopen zaterdag werd er bij ZCFC het eindjaarsfeest gehouden voor haar leden. Met diverse sportactiviteiten,  een BBQ en optredens van diverse zagers en Glenn Helder werd het seizoen op een zeer geslaagde manier met elkaar afgesloten. Ondanks de degradatie van het eerste elftal wordt er bij het Zaanse Oranje evengoed met een goed gevoel naar het nieuwe seizoen gekeken. De (noodzakelijke) verjonging in de selectie zorgde voor een frisse wind en het aantal senioren teams zal weer uitgebreid worden.

Lees meer »

Overschrijvingen Zaterdag selecties

15 juni was de deadline voor de overschrijvingen van spelers in de A-categorie. Het is elk jaar weer een moment dat de clubs in de Zaanstreek de balans opmaken wat betreft de samenstelling van hun voor komend seizoen. Spelers die komen of spelers die gaan, maar ook spelers die uit de eigen jeugdteams doorstromen naar de selectie.

Lees meer »