ZCFC steunt Oekraïnse vluchtelingen in de Zaanstreek

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 22:06

Het bestuur van ZCFC heeft de afgelopen periode intern overlegd, op wat voor manier ze ondersteuning konden geven aan de Oekraïense samenleving. Als gevolg daarvan heeft de club inmiddels contact gelegd met Anja Gerashchenko: oud Burgermeester van een 5-tal dorpen in de regio Kharkiv en momenteel actief in de Zaanse politiek.

 

Voor de oorlogsvluchtelingen in het Zaanse, heeft Anja Gerashchenko aangegeven dat er voor nu behoefte is aan materialen voor sportactiviteiten zodat zij bij o.a. de opvang locatie van Taets e.e.a. kunnen gaan doen:

  • Voetballen (kinderen en senioren)
  • Badminton rackets en shuttles
  • 2e hands fietsen voor kinderen en volwassenen
  • Hoepels, springtouwen
  • Andere buitensport materialen

 

ZCFC heeft besloten dat ze ballen beschikbaar gaan stellen, maar roept haar leden ook op om te kijken of ze één van de andere opgenoemde materialen doelloos in de schuur of op zolder heeft liggen. Mocht iemand daar, voor de mensen in Taets, afstand van willen doen, kunnen ze een mail sturen naar voorzitter@zcfc.nl 

 

De club zal in ieder geval de komende periode in gesprek blijven met Anja Gerashchenko om te kijken of er nog andere mogelijkheden zijn om te ondersteunen. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld  contact te leggen en ondersteunen van een zustervoetbalclub in Oekraïne. 

 

Lees ook: vv Assendelft staat achter Oekraïne

Lees ook: Blauw Wit W doneert op Giro 555

 

(bron ZCFC)


Niets meer missen van alle activiteiten en (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)«   »