Leden geven toestemming fusie Zaanlandia en FC Zaandam

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 17:20

Tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergaderingen van maandag 4 oktober jl. hebben de leden van FC Zaandam en zvv Zaanlandia in overweldigende meerderheid hun goedkeuring gegeven aan het voorstel van de beide besturen tot fusie van beide verenigingen.

 

Door deze fusie wordt de basis gelegd voor een sportief en financieel gezonde toekomst van het voetbal op het vernieuwde Sportpark Hoornseveld. Maar hiermee verdwijnt opnieuw  een stukje van de Zaanse voetbal historie. De naam zvv Zaanlandia zal na ruim 100 jaar verdwijnen, zoals eerder al ZVV, ZFC en Zilvermeeuwen verdwenen zijn.

 

In de komende weken zullen de nieuwe naam en clubkleuren van de nieuwe vereniging bekend gemaakt worden. Maar ook achter de schermen zal er hard gewerkt worden aan de statuten, inschrijving bij de notaris, de Kamer van Koophandel en de KNVB.

 

Binnenkort zullen de werkgroepen, die al in een eerder stadium hun bijdrage hebben geleverd, aan de gang gaan met de verdere invulling van de nieuwe vereniging op het gebied van o.a. voetbal technische zaken, sponsoring, financiën, nieuwbouw, etc. 

 

In het voetbal seizoen 2022 – 2023 zal de nieuwe vereniging van start gaan op het Sportpark Hoornseveld.

Bekijk de brochure waarin de fusie tussen beide verenigingen op hoofdlijnen is beschreven door de fusiewerkgroep  

 

(bron zvv Zaanlandia / FC Zaandam)

 

Lees ook: Op zoek naar keepershandschoenen, unieke (wedstrijdgedragen) voetbalshirts of voetbalkleding? Kijk eens bij de aangesloten webshops


Niets meer missen van alle activiteiten en (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Of van de berichten van de KNVB over de Corona of volgend seizoen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)«   »