Patrick Huisman richt zich op directe handhaving met FC Zaandam

Gepubliceerd op 18 december 2021 om 15:33

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Met veel verwachtingen werd eerder dit jaar voor dit en komend seizoen Patrick Huisman als nieuwe trainer binnen gehaald bij FC Zaandam. De trainer kwam over van  Westfriezen en was een bekende van de (voorgangers) van de club. Naast zijn komst kwamen er ook meerdere nieuwe spelers naar de club, die zeker gezien werden als een versterking van de selectie . De verwachtingen van de club en de staf aan het begin van het seizoen waren dan ook dat de ploeg sterk genoeg was om de stap naar de subtop van de 2e klasse te kunnen maken. 

 

Eigenlijk al vanaf de voorbereiding verloopt het seizoen tot nu toe geheel anders dan dat de trainer voor ogen had. In de districtbeker werd het team in de poulefase kansloos uitgeschakeld en ook in de competitie vallen de resultaten tegen. De ploeg is inmiddels dan ook terug te vinden op de 13e en laatste plaats en wist in de 8 competitie wedstrijden alleen maar te winnen van FC Almere. Zonder zich te verschuilen achter excuses, heeft de ploeg te maken gehad met een bizarre hoeveelheid (ongelukkige) blessures. Wekelijks moesten we kijken wie we nog tot onze beschikking hadden en in sommige wedstrijden miste we zelfs meer dan 10 spelers. Tegen Jong Holland was de 58 jarig assistent trainer Marcel Halewijn zelfs genoodzaakt om in te vallen. De wisselende samenstellingen en het gemis van zoveel spelers was uiteraard niet bevorderlijk voor de prestaties.  

 

Gelukkig loopt langzaamaan de ziekenboeg weer leeg, maar nu is het weer afwachten hoe en wanneer we het seizoen kunnen hervatten. We hebben afgelopen weken nog wel getraind in de weekenden, maar daar we stoppen nu ook mee voor een winterstop. Door de onzekerheid met betrekking tot alle maatregelen, hebben we nog geen vaststaand programma voor januari kunnen maken. Sowieso kunnen we tot en met 14 januari niet in de avonden trainen, dus we zullen kijken hoe we dat uiteindelijk precies gaan invullen.

 

Want het is wel belangrijk dat we met de herstart een fitte groep hebben die klaar is voor de 2e seizoenshelft. We moeten er dan gezamenlijk alles aan doen om directe handhaving in deze klasse te behalen, de achterstand op de veilige plek 9 is op dit moment "maar" 6 punten en dus alles is nog mogelijk. Het zou voor mij persoonlijk niet alleen alsnog een mooie afsluiter zijn, maar het is ook belangrijk voor volgend seizoen als FC Zaandam gaat fuseren met zvv Zaanlandia tot ZVC'22. De nieuwe fusieclub zal namelijk met haar eerste elftal uitkomen in de klasse waarin FC Zaandam normaliter zou gaan spelen. Met betrekking tot het behouden en aantrekken van spelers zou een plek in de 2e klasse een stuk interessanter zijn.

Stand FC Zaandam in 2e klasse A zaterdag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

 

 


«   »