Straatvoetbal Clinic ook bij zvv Zaanlandia geslaagd

Gepubliceerd op 24 april 2021 om 17:20

Streetkings maakt met haar Straatvoetbal Clinic een hele ronde bij de voetbalclubs in de Zaanstreek (en omstreken). Afgelopen zaterdag kwamen ze langs bij zvv Zaanlandia en daarmee waren ze al club nummer vier en voor komend weekend staat ook al vvv Westzaan op de agenda. Oorspronkelijk stond de clinic bij zvv Zaanlandia op 13 maart op het programma maar destijds kon het door de weersomstandigheden niet doorgaan. In twee groepen, de JO07 tot en met JO10 en de JO11 tot en met JO13 kregen ruim 50 spelers les in het straatvoetbal. 

Het is inmiddels een bekend, maar gezien de reacties ook dit keer weer een geslaagd concept. De clinic begint met 2 tegen 2 wedstrijdjes tegen de straatvoetballers van Streetkings. Tijdens de wedstrijdjes kregen de Zaanlandianen een demonstratie van de nodige trucs, waarvan sommige zij later ook zelf zouden gaan leren. Na de wedstrijdjes volgde enkele oefeningen, zoals onder andere dribbelen en afronden om de spelers bewust te maken van hun balgevoel. Een goed balgevoel blijft de basis om de straatvoetbal trucs te kunnen doen. Tot slot werd er nog een onderlinge toernooitje gespeeld, waarin de spelers de aangeleerde trucs konden tonen. Na afloop kregen alle deelnemers weer een speciale certificaat dat ze fase 1 tot straatvoetballer hadden gehaald. 

 

(foto's en info aangeleverd door zvv Zaanlandia)


    Mis niets en doe eventueel inspiratie op van de activiteiten bij de (andere) Zaanse voetbalclubs. Blijf ook op de hoogte van de (team)uitjes die je via Voetbal Varia met korting kunt boeken. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

     

    (gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)
    «   »