Paas mix toernooi bij zvv Zaanlandia

Gepubliceerd op 4 april 2021 om 17:20

Gisteren werd er bij zvv Zaanlandia een Paas Mix Toernooi gehouden voor de onderbouw en middenbouw. Van 9.30 uur tot 11.30 uur was het eerst de beurt aan de JO08 tot en met JO10 en daarna speelde aansluitend de JO11 tot en met de JO13 hun toernooi.

 

Bij de onderbouw was de organisatie in handen van de Kimberley Berrenstein, de trainster van de JO10. Er werd met de eigen teams in 2 poules gespeeld. De JO08-1, JO09-1, JO09-2 en de JO10-1 zaten bij elkaar in poule A en poule B bestond uit de JO07-1, JO08-2 en de JO09-3. Om de onderlinge niveauverschillen tussen de teams te compenseren, begonnen sommige teams met een 1-0 of zelfs 2-0 voorsprong. Ook werden er bij de op papier sterkere teams diverse speelelementen toegevoegd zoals: alleen direct scoren of pas scoren na 4 keer overspelen.

 

Mede door deze toevoegingen waren er toch meerdere spannende wedstrijden, in poule B werd de JO09-3 zelfs pas tot winnaar uitgeroepen op basis van doelsaldo. In poule A was JO09-1 de uiteindelijke winnaar. De winnaars kregen allebei een doos celebrations chocolade om met elkaar te delen. Na afloop van het toernooi, was er voor iedereen limonade met pannenkoeken, die door meerdere ouders thuis waren gebakken en ook met hulp van enkele ouders werden uitgedeeld.

 

Trainer van de JO12-1 Wilco Schipper organiseerde het toernooi voor de middenbouw en zag dat er maar liefst 68 spelers uit Zaanlandia JO13, JO12 en JO11 aanwezig waren. De groep werd in tweeën gesplitst en in iedere groep werden 4 teams gemaakt die met elkaar de strijd aanbonden. Het werden leuke en vaak spannende wedstrijden met vooral veel voetbalplezier.

 

Mooie verrassende dribbelacties, soepele combinaties, fraaie goals en messcherp verdedigen, er was genoeg spektakel te zien. De organisatie en medewerkers vonden het vooral fantastisch om te zien dat iedereen volop aan het genieten was, ongeacht of er nu verloren of gewonnen werd. De sfeer op het veld was ouderwets, het leek wel op een evenement van voor de Coronatijd.

Ook Wilco Schipper was weer ouderwets origineel in zijn teamkeuzes

Eindstand poule A: 1) De Akka’s 2) FC Panna 3) Tiki Taka 4) FIFA 21

Eindstand poule B: 1) Blessuretijd 2) Buitenspel 3) Hattrick 4) Rondootje.

 

Tussen de wedstrijden door was er voor de spelers limonade geregeld. Toen alle wedstrijden waren gespeeld mochten alle spelers nog een pannenkoek ophalen bij het uitgiftepunt voor de kantine. Na het bekend maken van de eindstanden kreeg iedere speler een zakje chocolade paaseitjes waarmee het Paastoernooi werd afgesloten. 

 

(info aangeleverd door Kimberley Berrenstein en Wilco Schipper)


    Mis niets en doe eventueel inspiratie op van de activiteiten bij de (andere) Zaanse voetbalclubs. Blijf ook op de hoogte van de (team)uitjes die je via Voetbal Varia met korting kunt boeken. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

     

    (gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)


    Lees ook: boek een (team)uitje bij klimpark twiske, footgolf nl of de voetbalfabriek    «   »