Loting 1e ronde KNVB Beker heren

Vrijdagavond 23 september vond de loting voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker seizoen 22/23 plaats. De wedstrijden in de eerste ronde worden gespeeld op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober.

Lees meer »

Promotie degradatie regelingen bij de heren senioren

Op 18 juni jl. heeft de ledenraad besloten tot een aantal veranderingen in de voetbalpiramide van de standaardteams mannen. De belangrijkste veranderingen zijn dat de (sub)top van de piramide in de komende seizoenen smaller wordt gemaakt en dat de teams die uitkomen in de derde divisie, de nieuwe vierde divisie én de eerste klasse vanaf het seizoen 2023/’24 gemengd worden ingedeeld. 

Lees meer »

Voetbalpiramide: beperkingen voor clubs met 2 standaardteams

Op 18 juni heeft de ledenraad besloten een aantal veranderingen in de voetbalpiramide van de standaardteams mannen te maken. De belangrijkste veranderingen zijn dat in de komende seizoenen de (sub)top van de piramide smaller wordt gemaakt en dat vanaf het seizoen 2023/’24 de teams die uitkomen in de derde divisie, de nieuwe vierde divisie én de eerste klasse gemengd worden ingedeeld.

Lees meer »

Belangrijkste wijzigingen competities MO13 t/m MO20

Het nieuwe seizoen gaat bijna weer van start en hierin geldt er een vernieuwd competitieaanbod voor de MO13 t/m MO20. Deze nieuwe opzet brengt diverse veranderingen met zich mee. Hieronder worden een aantal van deze belangrijke veranderingen nog eens uitgelicht.

Lees meer »

Regels districtsbeker Seizoen 2022-2023

De bekercompetities van het seizoen 2022/’23 in het veldvoetbal gaan binnenkort van start. Welke regels gelden er precies in de beker? Afhankelijk van het niveau, leeftijdscategorie  en district zijn de regels binnen het beker toernooi anders. Het verschil zit dan vooral in het aantal teams dat doorgaat of het aantal wissels dat je mag doorvoeren.  

Lees meer »

Nieuwe competitieopzet jeugd O13 t/m O19 seizoen 2022/23

Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen introduceert de KNVB het fasenvoetbal bij een groot deel van de juniorencompetities. In de JO13 t/m JO19 wordt er dit seizoen vanaf de hoofdklasse en lager in drie fasen gespeeld. Dit is onder meer het resultaat van een succesvolle pilot bij de junioren, om meer gelijkwaardige competities te organiseren.

Lees meer »