Home » Publicaties KNVB

KNVB: ondersteuning voor beginnende trainers

Elk seizoen starten er duizenden nieuwe jeugdtrainers. Hen wacht een mooie, belangrijke en uitdagende rol, want zij zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor het spelplezier en de ontwikkeling van de jeugdspelers. Een trainersopleiding kan hen daar goed bij helpen, maar veel vrijwilligers hebben naast hun reguliere baan en de training(en) die zij ’s avonds al geven, geen tijd voor een meerdaagse cursus. Het Welkomstprogramma jeugdtrainers kan uitkomst bieden. Hierin maken de trainers laagdrempelig kennis met het trainersvak in slechts één praktijkbijeenkomst en met structurele digitale begeleiding. Dit is een ideale manier om je beginnende jeugdtrainers een goede start van het nieuwe seizoen te geven!

Lees meer »

Pilot spelregels bij de O13 seizoen 2022/23

De KNVB zet zich in voor een veilige omgeving waarin kinderen met plezier (steeds) beter kunnen leren voetballen. Daarnaast wil de KNVB graag dat het voetbal zo aantrekkelijk, sportief en eerlijk mogelijk wordt gespeeld. Om dit te bevorderen loopt er momenteel een onderzoek naar de optimale wedstrijdvormen voor de O13 en O14. Een onderdeel van dit onderzoek is een pilot met vernieuwde spelregels, die de KNVB in het seizoen 2022/’23 gaat uitrollen in de O13 (categorie B, districten Noord en West 1).

Lees meer »

Dispensatieregelingen jeugd seizoen 2022/23

Nederland is bij uitstek een opleidingsland waarin veel aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van jeugdspelers. Zo krijgt iedere jongen en ieder meisje de kans het optimale uit zichzelf te halen. Belangrijk is dat de KNVB en de clubs de kans vergroten dat er geen talent verloren gaat. De geboortedatum van een jeugdspeler (het zogenaamde geboortemaandeffect) kan dit bijvoorbeeld in de weg zitten.

Lees meer »

Gebruik Teamindex nog verder uitgerold seizoen 2022/23

Om de amateurcompetities nog beter, gelijkwaardiger en spannender te maken wordt sinds het seizoen 2019/’20 in een aantal competities gewerkt met de zogenaamde ‘Teamindex’. Na enkele succesvolle pilots wordt de Teamindex komend seizoen gebruikt in meerdere competities in alle districten van het jeugd- en seniorenvoetbal.

Lees meer »

10 t/m 12 juni 2e editie De Nationale Voetbaldag

Dit jaar wordt er voor de tweede keer het weekend van De Nationale Voetbaldag (10, 11 en 12 juni) georganiseerd. Een weekend waarin met heel Nederland het amateurvoetbal gevierd wordt en de voetbalverenigingen gevraagd worden hun poorten open te zetten

Lees meer »

Regels promotie en degradatie Zaanse ploegen

De competities gaan langzaam richting het einde en het tekent zich steeds meer af welke ploegen mee blijven doen om de directe promotie plaatsen (lees ook: regels periodekampioenen) en welke ploegen zich vooral moeten richten op (het bereiken van) de veilige plaatsen. De situaties van de Zaanse ploegen (h/v) zijn op dit moment:

Lees meer »