Meidenvoetbal sluit seizoen af met een Final League Toernooi

De competitieopzet voor meiden onder 13 tot en met onder 20 is vanaf dit seizoen gewijzigd en wordt afgesloten met een nieuw eindtoernooi de "Final League”

In deze nieuwe competitieopzet (lees hier meer) wordt dit seizoen gespeeld in vier fasen, waarbij de vierde fase een afsluitend eindtoernooi is: de Final League. De Final League vindt plaats op 10 juni op verschillende locaties door heel Nederland, met ING als hoofdsponsor.

 

Ieder team dat deelneemt aan fase 3 sluit het seizoen af met een toernooi, zodat de speelsters én het meidenvoetbal het podium krijgen dat ze verdienen.  Op zaterdag 10 juni 2023 wordt op ongeveer 300 locaties door het hele land de eerste Final League georganiseerd.  Op basis van de ranglijst van de competitie spelen alle teams een toernooi met tegenstanders van vergelijkbaar niveau. De Final League keert  jaarlijks terug. 

 

Woonkamer voetbal wanddecoratie

De Final League toernooien worden zowel landelijk als regionaal gespeeld:     

KNVB landelijk toernooi
De teams die het hoogst eindigen in de hoofdklasse MO13 en MO15 en in de divisie 1 MO17 en MO20 krijgen een landelijk eindtoernooi aangeboden georganiseerd door de KNVB. De toernooien voor deze 4 leeftijdscategorieën vinden plaats op één locatie. 

Landelijke toernooien  
De overige teams uit de hoofdklasse MO13 en MO15 én de divisie 1 van MO17 en MO20 werken hun toernooi zo centraal mogelijk af op basis van de deelnemende teams georganiseerd door verenigingen zelf.  

Regionale toernooien 
Alle overige teams, MO13 en MO15 1e klasse en lager, MO17 en MO20 hoofdklasse en lager gaan regionale toernooien voetballen, die georganiseerd worden door de verenigingen zelf.

 

Als verenging een Final League organiseren?

Om alle teams het seizoen af te laten sluiten met de Final League vraagt de KNVB verenigingen om gastvereniging voor één of meerdere toernooien te worden op 10 juni a.s. 

Als organiserende vereniging biedt de Final League clubs de mogelijkheid om het meidenvoetbal (nog) meer te promoten, wat weer kan bijdragen aan de team- en verenigingsbinding van de huidige leden, maar mogelijk ook in het aantrekken van nieuwe leden. Ook biedt het kansen voor commerciële en promotionele doeleinden.

 

Meer weten over het organiseren van de Final League of het aanmelden als organisator ? Lees dan snel verder op www.knvb.nl/finalleague/verenigingen  

 

Lees ook: overzicht KNVB publicaties met speelkalender en regels seizoen 2022/23

(bron KNVB)
«   »