Doe mee aan het Nationale Voetbalweekend

De KNVB viert dit jaar op 9, 10 en 11 juni Het Nationale Voetbalweekend. In dit weekend zetten we de bakermat van het Nederlands voetbal in de spotlights met initiatieven bij amateurverenigingen in het hele land. Het weekend start op vrijdag 9 juni met voetbalshirtsvrijdag. Net als bij de vorige editie worden voetballiefhebbers op die dag opgeroepen om het verenigingsleven te eren door het shirt van een amateurclub te dragen.

 

Het Nationale Voetbalweekend startte in 2021 onder de naam Nationale Voetbaldag als legacy programma van het EK 2020. Met als doel één keer per jaar het Nederlands voetbal in al zijn facetten te vieren. Omdat het Nederlands voetbal zich meer laat karakteriseren door het weekend als door een dag, is er voor deze derde editie besloten om het evenement van de Nationale Voetbaldag om te dopen tot Het Nationale Voetbalweekend.


Voetbal Varia ook voor overzicht met jeugdtoernooien en voor het regelen van oefenwedstrijden


Amateurclubs grijpen deze gelegenheid jaarlijks aan om binnen de poorten van de eigen vereniging activiteiten te organiseren waarbij de eigen leden een feestje kunnen vieren en de omliggende buurt op een laagdrempelige manier kan kennismaken met de club. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 4 x 4 toernooitjes, clinics en andere introductie activiteiten. Het is een prachtige kans om je vereniging in de spotlight te zetten. Bovendien maak je ook dit jaar kans op prijzen waarmee je er een nog groter feest voor je vereniging van maakt!

 

Verenigingen kunnen zelf bepalen wat ze tijdens het weekend organiseren en op welke dag(en) ze dat willen doen. Clubs kunnen meedoen door zich vanaf maandag 16 januari aan te melden. Klik hier voor meer informatie of om aan te melden 

 

Klik hier voor de speeldagenkalender en belangrijkste informatie competities seizoen 2022/23

 

Bron KNVB


«   »