Besluit hervatting competitie Jeugd t/m O23 A-categorie na 23 maart

Terwijl voor bijna alle categorieën al bepaald is dat de competitie niet uitgespeeld wordt, houdt de KNVB nog steeds de optie open dat de competities O23 en Categorie A jeugd veldvoetbal kunnen worden hervat. De oorspronkelijke deadlines hiervoor op de routekaart zijn namelijk naar achteren geschoven dankzij de versoepelingen voor alle voetballers tot en met 26 jaar.

Nu zij weer normaal mogen trainen, kunnen zij op tijd wedstrijdfit zijn om de eerste seizoenshelft uit te spelen. De deadlines voor de start competitie bij de O23 is uiterlijk 10/11 april en voor de overige jeugd 17/18 april. Met als doel de sportieve afwikkeling altijd voorrang te geven, houdt de KNVB deze mogelijkheid dus nog steeds open. Het definitieve besluit hiervoor wordt nu genomen na de eerstvolgende persconferentie van het kabinet op 23 maart.

KNVB Regio Cup

Voor alle teams (veld- en zaalvoetbal) waarvan de competitie niet wordt hervat, organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup. Deze regionale competities zonder promotie of degradatie starten zodra het spelen van wedstrijden weer wordt toegestaan door het kabinet. Voor de startdatum van de KNVB Regio Cup wordt tevens rekening gehouden met de trainingsperiode die nodig is om weer wedstrijdfit te worden.

 

Klik hier voor de aangepast routekaart

 

Blijf op de hoogte van alle berichtgevingen over de KNVB en de activiteiten van de voetbalclubs en schrijf je hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia
«   »