KNVB stelt beslissing Regio Cup jeugd uit

Er zou deze week door de KNVB een beslissing genomen worden met betrekking tot het al dan niet doorgaan van de Regiocup voor de jeugd. Dit besluit wordt door de KNVB echter nog even uitgesteld. Gezien de positieve ontwikkelingen rondom de coronacijfers, houdt de KNVB nog steeds hoop dat er op korte termijn (versnelde) versoepelingen volgen. Als de KNVB nu een streep zou zetten door de KNVB Regiocup voor de jeugd, ontnemen ze de jeugdvoetballers wellicht onnodig het plezier dat zij beleven aan het spelen van wedstrijden.

 

De KNVB vindt het belangrijk dat voetballers, ook dit seizoen, nog even kunnen doen wat ze het liefste doen: voetballen. Daarom staat de organisatie van de KNVB Regiocup voor de jeugd in de startblokken. Maar de Regiocup kan pas starten als de maatregelen dit toelaten. De KNVB is in de besluitvorming afhankelijk van beslissingen die genomen worden door het demissionair kabinet. De KNVB blijft dan ook op alle mogelijke manieren met hen in gesprek om ervoor te zorgen dat de groep van 27+ weer normaal kan trainen en dat (lokale) jeugdwedstrijden tussen verenigingen onderling mogelijk worden.

 

Het uitstellen van een besluit over het al dan niet door laten gaan van de KNVB Regiocup voor jeugd brengt nog even onzekerheid met zich mee. Maar de KNVB wil de Regiocup niet onnodig annuleren en het is helaas nog te vroeg om toe te zeggen dat de Regiocup doorgang kan vinden.

 

(bron KNVB)


Niets meer missen van onder andere alle berichtgevingen van de KNVB over de corona maatregelen of het nieuwe seizoen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia
«   »