Veel afzeggingen en organisatorische uitdagingen Regio Cup

Na acht maanden wachten, kunnen zaterdag 5 juni de jeugdteams in de categorieën t/m O18 jaar eindelijk weer wedstrijden spelen.

 

De KNVB heeft zich daarvoor de afgelopen periode sterk gemaakt bij de overheid en heeft tot het laatste moment vastgehouden aan het doorgaan van de Regio Cup. Nu eindelijk de seinen op groen zijn gezet, blijkt in de praktijk dat er aan het doorgaan van de Regio Cup inmiddels toch meer haken en ogen zitten dan dat de KNVB had ingeschat.

 

Veel clubs kunnen namelijk de komende periode maar beschikken over minder of zelfs geen velden, aangezien de velden in het jaarlijkse onderhoud zijn of gaan. Daarnaast hebben veel clubs al diverse evenementen georganiseerd, zoals de Voetbaldag van de KNVB of Afsluitdagen om het seizoen gezamenlijk af te sluiten. En tot slot stond bij meerdere clubs de afgelopen periode al in het teken van volgend seizoen en wordt er bij de jeugdafdelingen al met de "nieuwe" teams getraind. 

  

Er zijn dan ook heel veel afzeggingen van clubs of heel veel verzoeken om op andere tijdstippen te spelen binnen gekomen bij de KNVB. In de Zaanstreek doen bijvoorbeeld KFC, Sporting Krommenie, FC Zaandam, de jongens teams van WSV'30 en de selectie teams van Fortuna W. niet mee aan de Regio Cup. Ook zijn er teams die juist door afzeggingen van andere clubs bijvoorbeeld nog maar met 1 andere club in de poule zitten. En daarnaast hebben bijvoorbeeld Saenden, vv Assendelft en Westzaan verzoeken ingediend om vooral zo vroeg mogelijk en/of alleen bij andere clubs te spelen ivm geplande evenementen en/of velden die niet beschikbaar zijn.  zvv Zaandijk was al ver met de voorbereidingen voor een Oranjedag voor de jeugd as zaterdag, maar dat evenement is nu geannuleerd zodat er tenminste gevoetbald kan worden  

 

Want dat blijft uiteindelijk, ondanks de organisatorische uitdagingen voor veel clubs, weer fantastisch dat de (meeste) teams aankomende zaterdag weer tegen andere clubs mogen uitkomen. Misschien is het dan niet voor iedereen onder de vlag van de Regio Cup, maar er worden op dit moment dan ook sowieso heel veel oefenwedstrijden tussen de clubs voor juni geregeld. Want na 8 maanden wil iedereen toch vooral weer heel graag voetballen tegen een andere club.

 

Nieuw: de Voetbal Varia Kalender met onder andere belangrijke data van de KNVB

 

(bron KNVB)


Niets meer missen van onder andere alle berichtgevingen van de KNVB over de corona maatregelen of het nieuwe seizoen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia
«   »