Kabinet trekt plan coronapas amateurvoetbal deels in

Het demissionaire kabinet trekt het plan om de coronapas in te voeren in onder andere het amateurvoetbal deels in. Sporters en toeschouwers bij buitensporten krijgen, als zij buiten blijven, geen verplichte controle van het coronatoegangsbewijs. Op het oorspronkelijke plan kwam felle kritiek vanuit de Tweede Kamer en vanuit onder meer de KNVB en de NOC NSF.

 

Het betekent dat op sportlocaties buiten, sporters en toeschouwers niet verplicht gecontroleerd hoeven te worden op de coronatoegangsbewijs. Wel geldt voor het publiek het advies om 1,5 meter afstand aan te houden. Gaan sporters of toeschouwers naar de kleedkamer, het toilet of de kantine, dan moeten zij wel gecontroleerd worden.

 

Ook voor het terras bij de sportclub of het sportcomplex geldt de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs, net als bij de reguliere horeca.

 

Regel onderling oefenwedstrijden in de regio, word ook lid van de facebook-groep

 

(bron NOS)


Op de hoogte willen blijven van de (technische) ontwikkeling bij de clubs in de Zaanstreek?!? Of geen belangrijke data en/of nieuwsberichten van de KNVB meer willen missen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia«   »