Inschrijving mogelijk voor succesvolle 7*7 vrijdagavond

Afgelopen vrijdag was er weer een speelronde van het 7*7 Toernooivorm. Onder andere op de complexen van Wesdtzaan en Zaandijk werd er door meerdere heren en vrouwen teams gevoetbald en gezamenlijk genoten van de 3e helft.

 

Lees hier over de eerste succesvolle speelronde van de VR30+ bij zvv Zaandijk eerder dit seizoen

 

Voor het het voorjaar biedt de KNVB verenigingen weer de mogelijkheid om 7x7 teams in te schrijven voor de toernooivorm op vrijdagavond. Bij voldoende inschrijvingen worden in het voorjaar van 2022 de volgende vormen georganiseerd:

  • Mannen 7x7 Voetbal (35+ & 45+)
  • Vrouwen 7x7 Voetbal (18+ & 30+)

 

Over 7x7 Toernooivorm op vrijdagavond (voorjaarsreeks)

In deze vorm staat niet het presteren centraal, maar wel het op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. De toernooiavonden zijn om de 2 á 3 weken. Tijdens een avond worden er meerdere korte wedstrijden onderling gespeeld, afhankelijk van het aantal teams in de poule. Juist de vrijdagavond blijkt geschikt voor deze avonden. Vaak staat de accommodatie (én kantine) leeg op deze avond. Een mooie kans voor verenigingen om ook nog extra inkomsten te genereren.

 

Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen uit de poule. In het voorjaar proberen we de teams enigszins op sterkte, maar wel nog regionaal in te delen. Hierbij is het niet uitgesloten dat er teams uit het najaar ook in het voorjaar bij elkaar worden ingedeeld. Uitgangspunt blijft in ieder geval zo veel mogelijk een regionale indeling om de reisafstanden te beperken.

 

Zonder tegenbericht gaat de KNVB ervanuit dat de teams die in het najaar hebben deelgenomen ook in het voorjaar weer van de partij zijn. Ook kunnen tot 16 januari 2022 nieuwe teams worden ingeschreven voor deze aan populariteit toenemende voetbalvorm, door een mail te sturen naar contact@knvb.nl.

 

(bron KNVB) Mis niets van de (technische) ontwikkelingen en activiteiten van de Zaanse voetbalclubs. Blijf ook op de hoogte van de publicaties van de KNVB. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)


«   »