Werf leden met een Oranjefestival

Het afgelopen seizoen hebben bijna 500 verenigingen, waaronder enkele in de Zaanstreek,  één of meerdere Oranjefestivals georganiseerd. In totaal hebben hier zo’n 75.000 jongens en meiden aan deelgenomen, waarvan vele niet-leden. Gezien dit succes, de stijging in de ledenaantallen en de vele positieve reacties van verenigingen, ouders en kinderen staat deze wervingscampagne wederom op het programma.

 

Samen met de Oranje-internationals wil de KNVB kinderen inspireren om te gaan ‘Voetballen als Oranje’. Dit jaar staat niet alleen de jongste jeugd centraal, ook wordt de oudere jeugd uitgenodigd om bij een amateurvereniging te voetballen met vriendjes en vriendinnetjes. De jaarlijkse aanwas van nieuwe leden zorgt bij veel verenigingen voor een stevig fundament onder de club. Nieuwe leden zorgen niet alleen voor voetballende jongens en meiden, en biedt ook kansen voor nieuwe vrijwilligers, sponsoren én het op peil houden van het ledenbestand.

Organiseer een Oranjefestival!

Om verenigingen ook dit seizoen te helpen nieuwe jeugdleden te werven, is er weer het Oranjefestival. Een leuke (wervings)activiteit organiseren voor nieuwe (en bestaande) leden is nog nooit zo eenvoudig geweest! In aanloop naar, of rondom het EK2022 voor de OranjeLeeuwinnen, biedt de KNVB alle verenigingen in Nederland weer de mogelijkheid om een écht ‘Oranjefestival’ te organiseren. Het enige dat de vereniging hoeft te doen, is zich hiervoor aanmelden. Dan ontvangt je van de KNVB een handleiding van het Oranjefestival, een set Oranje-hesjes met spelers- en speelstersnamen van Oranje en de OranjeLeeuwinnen en de mogelijkheid om eigen (digitale) posters, flyers en diploma met clublogo en informatie te maken.

 

De vereniging krijgt daarnaast actieve ondersteuning vanuit de KNVB en ieder Oranjefestival wordt toegevoegd aan de landelijke evenementenkalender op KNVB.nl zodat alle wervingsactiviteiten voor iedereen zichtbaar zijn. Tevens kan de vereniging de evenementenkalender gebruiken als inschrijftool voor haar activiteit. Het Oranjefestival is ook een mooi evenement om dit seizoen met zowel bestaande als nieuwe leden af te sluiten. Hierdoor betrek je als vereniging de gehele wijk, dorp of regio bij jouw vereniging!

 

Klik hier voor meer informatie over het (organiseren van) het Oranjefestival 

 

(bron KNVB)

OP de hoogte willen blijven van de (technische) ontwikkeling bij de clubs in de Zaanstreek?!? Of geen belangrijke data en/of nieuwsberichten van de KNVB meer willen missen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia


«   »