Regels promotie en degradatie Zaanse ploegen

De competities gaan langzaam richting het einde en het tekent zich steeds meer af welke ploegen mee blijven doen om de directe promotie plaatsen (lees ook: regels periodekampioenen) en welke ploegen zich vooral moeten richten op (het bereiken van) de veilige plaatsen. De situaties van de Zaanse ploegen (h/v) zijn op dit moment:

 

2e klasse zaterdag heren (nr 1 promoveert, nr 11 en 12 nacompetitie en nr 13 degradeert) 

FC Zaandam staat met 8 punten op een 11e plek. De achterstand op de veilige plek is 13 punten. De verwachting is dus dat de Zaandammers samen met FC Almere (7 ptn) en EDO (7 ptn) plek 11 t/m 13 gaan invullen. 

 

3 klasse zaterdag heren (nr 1 promoveert, nr 12 en 13 nacompetitie en nr 14 degradeert) 

HYS heeft zich teruggetrokken uit de competitie, dus de degradant is al vastgesteld. ZCFC staat momenteel 12e met 10 punten. De achterstand op plek 7 is maar 4 punten, met een wedstrijd minder gespeeld. 7 ploegen moeten nog vrezen voor de nacompetitie

 

4e klasse zaterdag heren (nr 1 promoveert, nr 11 t/m nr 14 degradeert) 

Fortuna W. (zat) staat 2e maar heeft 9 punten achterstand op het ongenaakbare Volewijckers en lijken zich te moeten richten op de nacompetitie. Blauw Wit WSp.Krommenie (zat) en WSV'30 (zat) staan in de middenmoot Er degraderen maar liefst 4 ploegen naar de nieuwe 5e klasse. 5 (Zaanse) ploegen lijken daar voor in aanmerking te komen, Westzaan (zat, 12 ptn), Zaanlandia (11 ptn), RCZ (zat, 10 ptn), Rood Wit (zat, 6 ptn) en Jisp (5 ptn)

 

Klik hier voor de promotie en degradatie regels

Klik hier voor alle standen bij de heren

 

1e klasse zondag heren (nr 1 promoveert, nr 12 en 13 nacompetitie en nr 14 degradeert) 

Nummer 4 Fortuna W. staat maar 3 punten achter koploper Kampong en is dus nog in volle race voor directe promotie of een plek in de nacompetitie. Assendelft staat stevig in de middenmoot en hoopt zich nog te kunnen richten op de 3e periode. 

 

2e klasse zondag heren (nr 1 promoveert, nr 11 en 12 nacompetitie en nr 13 degradeert) 

De degradant lijkt met SVW'27 dat 11 punten achterstand heeft wel bepaald. KFC staat momenteel op een 11e plek met 16 punten, 2 punten meer dan de nummer 12 en maar 4 punten minder dan de nummer 8. De strijd om de uit de nacompetitie te blijven zal dus nog erg spannend worden.

 

3e klasse zondag heren (nr 1 promoveert, nr 12 en 13 nacompetitie en nr 14 degradeert) 

Hercules Zaandam gaat momenteel aan kop met 4 punten voorsprong op nummer 2 Limmen. Saenden volgt op 8 punten, maar zij hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Sp.Krommenie en SVA staan in de subtop dan wel middenmoot. De degradant is met het puntloze KSV zo goed als bekend. Het verschil tussen plek 9 (19 ptn) en plek 13 is maar 5 punten, WSV'30 staat momenteel 10e met 18 punten

 

4e klasse zondag heren (nr 1 promoveert, nr 11 nacompetitie en nr 12 degradeert) 

RCZ staat op doelsaldo op een 2e plek en Westzaan staat maar 4 punten achter de 2 koplopers. Dan volgt er weer een gat van 5 punten naar de brede middenmoot waar Zaandijk en Rood Wit toebehoren.   

 

Klik hier voor alle standen bij de vrouwen

 

2e klasse zondag vrouwen (nr 1 promoveert, nr 9 en 10 nacompetitie en nr 11 degradeert)

ADO'20 is met een voorsprong van 16 punten al bijna kampioen. KFC staat 4e en richt zich op een periodetitel. WSV'30 (7 ptn) zal met EMM'21 (7 ptn) en Limmen (5 ptn) uiteindelijk de onderste 3 plekken gaan invullen

 

3e klasse zondag vrouwen (nr 1 promoveert en geen degradatie)

De strijd om de 1e plek lijkt tussen Zaandijk en Zwanenburg te gaan. De Zaandijkers hebben 43 punten uit 18 wedstrijden en Zwanenburg heeft 41 punten uit 16 wedstrijden. De ploegen treffen elkaar nog 2 keer. Aangezien er vrije inschrijving is voor de 3e klasse, is er geen degradatie mogelijk.

 

4e en 5e klasse vrouwen zaterdag en zondag

Ook voor deze klassen geldt vrije inschrijving en kent daarom geen promotie / degradatie regeling.

 

(foto Peter Woud)
«   »