Gebruik Teamindex nog verder uitgerold seizoen 2022/23

Om de amateurcompetities nog beter, gelijkwaardiger en spannender te maken wordt sinds het seizoen 2019/’20 in een aantal competities gewerkt met de zogenaamde ‘Teamindex’. Na enkele succesvolle pilots wordt de Teamindex komend seizoen gebruikt in meerdere competities in alle districten van het jeugd- en seniorenvoetbal.

 

In district West 1/2 zal de Teamindex toegepast worden bij de JO13 t/m JO19 +O23 B-categorie,. Bij de O23 is ook geen klasse inschrijving mogelijk. De Teamindex wordt niet toegepast in het meiden-voetbal.

 

Klik hier voor het overzicht met alle districten 

 

Wat is de Teamindex?

Met de Teamindex wordt de speelsterkte van een team vastgesteld. Deze ‘teamsterkte’ vormt een nieuwe factor bij het indelen van de competities. Het vaststellen van de teamsterkte gebeurt aan de hand van vier stappen:

  1. Op basis van (historische) wedstrijdgegevens uit Sportlink wordt bepaald wat de relatieve sterkte van spelers is.
  2. Wanneer bekend is in welk team spelers gaan spelen is het mogelijk een gemiddelde teamsterkte (‘Teamindex’) te bepalen.
  3. De teamsterkte wordt toegevoegd aan het huidige indelingsproces samen met de bestaande indelingsfactoren zoals reisafstand en clubvoorkeuren.
  4. Teams worden, mede op basis van hun ‘teamsterkte’, ingedeeld waardoor er meer gelijkwaardige wedstrijden en competities ontstaan.

 
«   »