Home » Publicaties KNVB » Verscherpte en verlengde Corona maatregelen

Verscherpte en verlengde Corona maatregelen

Gisteravond heeft de overheid nieuwe strengere maatregelen aangekondigd voor de komende 2 weken. Over 2 weken zal er weer een evaluatie plaats vinden, maar zeker is dat de maatregelen die tot nu toe gehanteerd werden zeker tot half december gelden. Dit houdt in dat het competitie voetbal voorlopig niet hervat zal worden, maar ook dat de kantines nog zeker 5 weken dicht moeten blijven.

De komende 2 weken mag er door spelers vanaf 18 jaar ook niet meer in groepjes van 4 trainen, het maximum is nu 2 spelers.

 

De maatregelen op een rijtje:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Kinderen tot 18 jaar mogen in teamverband trainen en onderlinge wedstrijden met teams van eigen club zijn toegestaan
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Er is geen publiek toegestaan op het complex

 

Bekeravontuur OFC

Door de nieuwe maatregelen is het onzeker wat er gaat gebeuren met de deelname van OFC in de KNVB beker. OFC had 27 oktober moeten spelen tegen MVV Maastricht, maar die wedstrijd werd al verplaatst naar 1 december. Eerder stelde de KNVB dat, gezien het gebrek aan ruimte in de overvolle speelkalender, als de beker-wedstrijden met amateurploegen dan ook niet gespeeld kon worden, dat alle amateurclubs uit het beker-toernooi gehaald zouden worden. Echter is vorige week de loting van de 2e ronde uitgesteld door de KNVB, waardoor OFC nog hoop heeft of ze een vervolg kunnen/mogen geven aan het bekeravontuur    


«   »