Home » Publicaties KNVB » Ook volgend seizoen voetbalaanbod voor O07

Ook volgend seizoen voetbalaanbod voor O07

In het seizoen 2020/’21 hebben zo’n 600 verenigingen deelgenomen aan het vernieuwde voetbalaanbod in de Onder 7-leeftijdscategorie. Dit betrof een aanbod waarbij 4 wedstrijddagen per fase gepland waren en waarin 4 teams op één accommodatie voetbalden in de wedstrijdvorm vier tegen vier. Het voetbalaanbod voor de Onder 7-categorie gaat er in het seizoen 2021/'22 iets anders uitzien.

 

Op basis van diverse onderzoeken en verschillende gesprekken met verenigingen worden komend seizoen de volgende verbeteringen toegepast:

  • De speeldagen worden gelijk aan de speeldagen van de andere pupillencategorieën binnen het 4-fasenmodel.
  • Elke speeldag worden 4 nieuwe teams aan elkaar gekoppeld op één accommodatie om zo iedere speeldag voldoende afwisseling te hebben. Deze teams komen (wellicht) wel nog op een latere speeldag of in een volgende fase terug.
  • Op Voetbal.nl komt een verzameltijd te staan en wordt de accommodatie aangegeven waar die wedstrijddag gespeeld wordt. De verzameltijd is het moment waarop het programma begint.

Ondersteuning verenigingen

Komend seizoen zet de KNVB nog meer in op het ondersteunen van verenigingen, die meedoen aan het Onder 7-voetbalaanbod. Recent is er hiervoor een onderzoek uitgezet, op basis van de eerste resultaten gaat de KNVB de volgende ondersteuning verzorgen:

  • Een draaiboek voor de exacte invulling van de voetbalactiviteit met 4 teams 
  • Een voetbaldiploma, voor alle deelnemende kinderen, inclusief clublogo
  • Bijeenkomsten met deelnemende verenigingen, tijdens de start van het seizoen.
  • Communicatiemiddelen met betrekking tot de rol van de coach en ouders
  • Flyer en/of spelregelboekje voor de coach en ouders

 

De komende periode gaat de KNVB verder aan de slag met het uitwerken van de diverse onderdelen van de ondersteuning aan de verenigingen, die deelnemen aan het Onder 7-voetbalaanbod. Daarnaast ontvangen de deelnemende verenigingen nog meer informatie. Doel is om bij alle verenigingen, voor alle deelnemende kinderen, iedere zaterdag superleuke, plezierige en leerzame voetbalactiviteiten te laten plaatsvinden, waarin wij als KNVB graag een inspirerende en ondersteunende rol spelen.

 

Nieuw: de Voetbal Varia Kalender met onder andere belangrijke data van de KNVB

 

(bron KNVB)


Niets meer missen van onder andere alle berichtgevingen van de KNVB over de corona maatregelen of het nieuwe seizoen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia
«   »