• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Publicaties KNVB » 1e fase jeugd competitie voorbij, wat nu?

1e fase jeugd competitie voorbij, wat nu?

Afgelopen weekend is bij de meeste jeugdteams de 1e fase in de competitie afgelopen (zie ook teamfoto's kampioenen in de Zaanstreek) .Bij de jeugd teams in de B-categorie (t/m O12 + vanaf O13 1e klasse en lager) wordt er dit seizoen gespeeld in meerdere fases. Dit is door de KNVB opgezet om zo snel mogelijk tot gelijkwaardige competities te komen. Er zal dus binnenkort weer een herverdeling van de competitie indelingen komen. In de districten West 1, West 2 en Zuid 1/2 worden er als pilot zelfs 3 of 4 fasen of een andere opzet van de 2 fasen gespeeld.

 

JO07 - JO12 (4 fasen)

Er wordt een herindeling toegepast op basis van de behaalde resultaten in de afgelopen 1e fase en er volgt voor de winterstop nog één competitiefase. In deze fase speelt ieder team maximaal 7 wedstrijden. Na de winterstop volgen er nog 2 fasen, fase 3 bestaat uit maximaal 5 wedstrijden en fase 4 uit maximaal 8 wedstrijden)

 

JO13 – JO15: (3 fasen, alleen district West 1, West 2. Bij JO13 ook Zuid 1/2)

Na de afgelopen 1e fase, die ook in het teken van bekercompetitie stond*, volgt een 2e fase die uit maximaal 7 wedstrijden bestaat. De laatste competitiefase start na de winterstop en bevat maximaal 11 wedstrijden. Hierin treft een team iedere tegenstander eenmaal. Na fase 1 en 2 wordt een herindeling toegepast op basis van de resultaten in de betreffende beker-/competitiefase.

 

JO16 – JO19: (2 fasen, alleen district West 1, West 2)

Er wordt een herindeling toegepast op basis van de behaalde resultaten in de afgelopen 1e fase en er volgt nog één competitiefase. In deze fase speelt ieder team maximaal 18 wedstrijden waarbij een team elke tegenstander tweemaal treft (thuis- en uitwedstrijd). De 1e fase stond tegelijkertijd in het teken van de bekercompetitie *.


* Teams plaatsen zich voor de volgende ronde van de bekercompetitie op basis van de resultaten in de bekerfase. 

 

In de Speeldagenkalender West valt te lezen dat de volgende fase in het weekend van 30/31 oktober start. De nieuwe indelingen zijn inmiddels gemaakt en 23 oktober volgen de nummerindelingen. 

 

Klik hier voor speeldagenkalender Zuid

Klik hier voor speeldagen kalender Noord/Oost 

 

Lees ook: Op zoek naar trainingsmaterialen en/of kleding voor clubs, voetbalscholen of thuis?

 

(bron KNVB)OP de hoogte willen blijven van de (technische) ontwikkeling bij de clubs in de Zaanstreek?!? Of geen belangrijke data en/of nieuwsberichten van de KNVB meer willen missen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia


«   »