Home » Publicaties KNVB » Webinar over gezondere sportomgeving

Webinar over gezondere sportomgeving

Hoewel de kantines vanwege de huidige coronamaatregelen momenteel niet drukbezocht zijn en veel wedstrijden geen doorgang vinden, kan dit juist een goed moment zijn om te bepalen welke gezondere koers jullie als vereniging met de leden gaan varen. Ook omdat corona in direct verband wordt gebracht met leefstijl-gerelateerde onderwerpen is een gezonde sportomgeving momenteel actueler dan ooit.

 

In een online inspiratiesessie van NOC*NSF en de KNVB in samenwerking met JOGG-Teamfit wordt er op maandag 13 december 19.00 uur handvatten gegeven hoe je een gezondere sportomgeving kunt creëren binnen jouw vereniging.

 

Tijdens het webinar wordt er kennis gedeeld die al opgedaan is bij andere sportverenigingen met betrekking tot:

  • de sportomgeving rookvrij maken en/of,
  • een verantwoord alcoholbeleid opstellen en/of,
  • het assortiment van drinken en eten in de kantine gezonder maken.

Voor wie?

Deze inspiratiesessie is voor iedereen binnen de vereniging die interesse heeft in het thema ‘gezondere sportomgeving’, maar vooral voor kantinebeheerders, barvrijwilligers en bestuursleden. Hoe meer mensen er geïnformeerd zijn over de stappen die gezet kunnen worden, hoe groter de kans dat er draagvlak ontstaat om samen aan de slag te gaan! Via deze link kan er opgegeven worden voor de webinar

 

Lees ook: Blauw Wit W. complex rookvrij bij jeugdwedstrijden

 

(bron KNVB)«   »