• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Publicaties KNVB » KNVB beslist (na) 25 januari over herstart competities

KNVB beslist (na) 25 januari over herstart competities

Afgelopen vrijdag maakte het kabinet de nieuwe maatregelen voor het amateurvoetbal bekend. De KNVB kan zich vinden in de beslissing dat het voor iedereen nu mogelijk is om zijn of haar sport te beoefenen. Sporten stimuleert namelijk de gezondheid en de geestelijke en lichamelijke weerstand, en dat is juist hard nodig tijdens een pandemie.

 

Iedereen kan in ieder geval  weer op de eigen club onderling normaal voetballen en trainen. Maar de volgende stap moet het hervatten van de competities eind januari en/of begin februari zijn. Daar wordt door de KNVB op ingezet, want wedstrijden spelen blijft voor de 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland de belangrijkste prikkel om te blijven trainen.

 

De KNVB brengt de scenario’s voor het vervolg van de competities verder in kaart en komt hier na het volgende meetmoment van het kabinet op 25 januari op terug. Alle wedstrijden in de B-categorie die voor aanstaande wekend gepland stonden, zijn dan ook geannuleerd.

Op dit moment staat de herstart van de competities in de B-categorie onder voorbehoud gepland 29 januari. De herstart voor de A-categorie zou dan in het weekend van 5-6 februari plaats moeten vinden. Bij de A-categorie zal er niet alleen naar de geldende maatregelen gekeken worden, maar ook meespelen of een voorbereidingstijd van maar 3 weken verantwoord is. 

 

(bron KNVB)OP de hoogte willen blijven van de (technische) ontwikkeling bij de clubs in de Zaanstreek?!? Of geen belangrijke data en/of nieuwsberichten van de KNVB meer willen missen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia


«   »