• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Publicaties KNVB » Indelingen voorjaarscompetities jeugd A-categorie bekend

Indelingen voorjaarscompetities jeugd A-categorie bekend

De KNVB heeft vandaag de indelingen voor de voorjaarscompetities bij de Jeugd A-categorie bekend gemaakt. Zaterdag 12 maart 2022 zullen de eerste wedstrijden in deze voorjaarscompetities gespeeld worden.

 

Aangepaste competitieopzet

In de voorjaarscompetitie gaan de landelijk georganiseerde competities in poules van 8 spelen. Zij spelen een halve competitie, waar één keer tegen elk team uit de poule wordt gespeeld (uit óf thuis). 

De meeste competities die door de steunpunten worden georganiseerd, worden ingedeeld in poules van 6. Op die manier kan er een volledige competitie worden afgewerkt en krijgen alle teams 10 competitiewedstrijden aangeboden.

 

Promotie en degradatie

Doordat de competitieopzet deels is aangepast, dient de gepubliceerde promotie-/degradatieregeling ook te worden aangepast. In de divisies waar in poules van 6 gespeeld zal worden, is namelijk niet voor elke nummer één ruimte om direct te promoveren. Er zullen in veel gevallen dus finalewedstrijden gespeeld moeten worden om te kunnen promoveren naar de bovenliggende divisie.

 

De wedstrijdprogramma’s volgen meestal één dag later dan de bekendmaking van de pouelindelingen. De aangepaste promotie-/degradatieregeling wordt uiterlijk vrijdag 18 maart 2022 gepubliceerd.

 

Overzicht schema's voorjaarscompetitie jeugd A-categorie

Speeldagenkalender Landelijk jeugd voorjaar

Speeldagenkalender Steunpunten jeugd voorjaar

 

(bron KNVB)OP de hoogte willen blijven van de (technische) ontwikkeling bij de clubs in de Zaanstreek?!? Of geen belangrijke data en/of nieuwsberichten van de KNVB meer willen missen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia


«   »