Promotie degradatie regelingen bij de heren senioren

Promotie- en degradatieregelingen mannen

Op 18 juni jl. heeft de ledenraad besloten tot een aantal veranderingen in de voetbalpiramide van de standaardteams mannen. De belangrijkste veranderingen zijn dat de (sub)top van de piramide in de komende seizoenen smaller wordt gemaakt en dat de teams die uitkomen in de derde divisie, de nieuwe vierde divisie én de eerste klasse vanaf het seizoen 2023/’24 gemengd worden ingedeeld. 

Door deze veranderingen ontstaan er in de (sub)top sterkere competities met kleinere krachtsverschillen en ontstaat er een betere aansluiting tussen de eerste klasse en de nieuwe vierde divisie. In de lagere klassen ontstaan competities met kleinere reisafstanden en meer derby’s.

 

Woonkamer voetbal wanddecoratie

Nieuwe piramide

Om de nieuwe piramide te realiseren vindt in de seizoenen 2022/’23 en 2023/’24 in de 1E klasse tot en met de 4E klasse een versterkte degradatie plaats. Hierdoor wordt het aantal poules als volgt. (*=flexibel, afhankelijk van aantal teams per regio.)

Niveau Aantal poule 22/23 Aantal poule 24/25
1e klasse 11 8
2e klasse 22 16
3e klasse 43 32
4e klasse 60 57*
5e klasse 31 50*

PD-regeling per district

In de promotie- en degradatieregelingen die per district zijn opgesteld, is beschreven welke teams promoveren/degraderen en welke teams zich plaatsen voor de nacompetitie. Hiermee zal ook de eerste fase van de versterkte degradatie te zien zijn. (de regelingen voor de vrouwen en voor de jeugd volgen later)

 

Klik hier om naar alle promotie /degradatieregelingen per district te gaan 

 

(bron KNVB)
«   »