Week van de Scheidsrechter!

Aanstaande zaterdag start de Week van de Scheidsrechter. Van 1 oktober tot 9 oktober is het moment daar dat we de (assistent-)scheidsrechters op het veld weer de eer geven die hen toekomt. Zonder scheids, geen wedstrijd!

De 'Week van de Scheidsrechter' is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De KNVB en ARAG roepen verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers dan ook op om júist nu mee te doen en alle (assistent-) scheidsrechters te bedanken.

#scheidsbedankt!

Waardering uitspreken kan op verschillende manieren. Denk aan een applaus samen met de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd, stuur als vereniging een kaartje naar het huisadres van alle verenigingsscheidsrechters of leg een presentje klaar in de kleedkamer. De verenigingen en voetballers worden opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de (assistent)scheidsrechters.

 

Via #scheidsbedankt op Instagram en/of Twitter vind je veel initiatieven. Het leukste/mooiste initiatief dat gedeeld wordt via #scheidsbedankt wint 15 vrijkaarten voor een duel van het Nederlands elftal.


Voetbal Varia ook voor overzicht met jeugdtoernooien en voor het regelen van oefenwedstrijden


Tijdens de week van de scheidsrechters wordt er voor (assistent)scheidsrechters ook een webinar onder leiding van topvoetbal scheidsrechters Shona Shukrula en Franca Overtoom gegeven. 

 

Tijdens het webinar word je op een interactieve manier meegenomen in uitdagingen van je vak. Hoe ga je om met druk, zowel voor jezelf (denk aan fitheidstesten) als tijdens een wedstrijd (in een split-second de juiste beslissing moeten maken). De sessie wordt georganiseerd door NOC*NSF en je kunt je hier aanmelden, op het aanmeldformulier kun je ook aangeven welke uitdagingen je graag wilt bespreken.

 

Deze webinar is maandag 3 oktober en start om 19.30 uur (inloggen kan vanaf 19.25 uur) tot uiterlijk 20:45 uur (afhankelijk van het aantal vragen)

 

Lees ook: overzicht KNVB publicaties kalender en regels seizoen 2022/23

 

(bron KNVB)
«   »