KNVB: kom in actie voor de Voedselbank

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk zijn er ook leden binnen jouw club die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken.

 

Het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank neemt steeds meer toe terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Samen kunnen we daar wat aan doen. Sluit met jouw club aan bij de inzamelingsactie voor de Voedselbank en help gezinnen in de regio!

Bewegen en (gezonde) voeding

Iedere sporter zal het eens zijn: bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren we met meerdere sportbonden en zoveel mogelijk clubs in de maand april 2023 een inzamelingsactie voor de Voedselbank.

 

Er is gekozen voor de maand april, omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen veel ingezameld, die voorraad raakt in april op wat maakt dat aanvulling juist in die periode heel welkom is.

Hoe ziet zo’n actie eruit?

Met de club verzamel je in de maand april zoveel mogelijk lang houdbaar en gezond voedsel, bijvoorbeeld in het clubhuis of in de sporthal. Je bepaalt zelf of je de hele maand april inzamelt of enkele weken kiest. Is er geen eigen clubhuis of mogelijkheid om het voedsel tijdelijk op te slaan? Vraag dan de lokale supermarkt of buurtclub of zij  willen samenwerken door ruimte beschikbaar te stellen. De Voedselbank in de regio zorgt ervoor dat het voedsel bij jouw club of op de inzamellocatie wordt opgehaald.

Welkom in de sport

We hopen met de actie gezinnen die het keihard nodig hebben een steuntje in de rug te bieden en daarmee, met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ook te laten merken dat zij van harte welkom zijn in de sport. We vragen daarom iedere club die aan de actie meedoet om bij de gevulde kratten de sportuitnodigingskaart te doen voor het kosteloos volgen van één of meerdere sportlessen/-trainingen.

Meld je aan!

Gaat jouw club het verschil maken voor gezinnen in de regio? Meld je aan voor vrijdag 31 maart door een e-mail te sturen naar Tim Hofman met daarin de naam van de club, de contactpersoon en de contactgegevens. tim.hofman@knvb.nl

 

Meer informatie

Na aanmelding ontvang je meer informatie over dit initiatief, waaronder de contactgegevens van de lokale Voedselbank voor afstemming rondom de organisatie, een kant-en-klaar-pakket met communicatiemiddelen, een voorbeeld uitnodigingskaart voor één of meerdere gratis sportlessen/-trainingen bij je club en tips voor de organisatie. Zodra je aangemeld bent kun je aan de slag met de voorbereidingen.

 

 

Lees ook: alle KNVB informatie en speeldagenkalenders voor seizoen 2022/23

 

(bron KNVB)


«   »