Corona Maatregelen

Premier Mark Rutte heeft vanavond samen met minister Hugo de Jonge nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Voor het betaald voetbal verandert er, gekeken naar de huidige situatie, vooralsnog weinig. Het amateurvoetbal voor volwassenen wordt stilgelegd. De huidige maatregelen gaan minimaal vier weken gelden. 

Twee weken geleden maakte Rutte tijdens een persconferentie bekend dat er voorlopig geen toeschouwers welkom waren bij wedstrijden in het amateurvoetbal, die periode wordt verlengd. 

'We gaan naar een gedeeltelijke lockdown', kondigde de premier aan op een persconferentie. 'Om het virus onder controle te krijgen moeten we het aantal reisbewegingen beperken en het aantal sociale contacten verminderen.' Door de verlenging van het protocol rond het betaald voetbal weten Nederlandse profclubs waar ze aan toe zijn voor de komende periode.

De nieuwe regelgeving staat toe dat een maximum van vier mensen samen mogen sporten, wat betekent dat wedstrijden in het amateurvoetbal niet meer mogelijk zijn. Kinderen en jongeren tot en met achttien jaar mogen wel blijven sporten in teamverband, maar de competities worden stilgelegd.

 


«   »