Blijf voetbalfit

Ondanks de nieuwe coronamaatregelen vanuit de overheid zijn er nog voldoende mogelijkheden om leden actief betrokken te houden bij de vereniging. De KNVB biedt verenigingen per doelgroep de nodige handvatten om op een veilige manier door te blijven voetballen.

Jeugdteams mogen op de gebruikelijke wijze door blijven trainen en hebben de mogelijkheid om onderlinge wedstrijden of toernooien te spelen, binnen de eigen vereniging. Voor deze doelgroep is het zeker belangrijk te blijven voetballen, ook op de eigenlijke wedstrijddagen.

Voor volwassenen ligt het allemaal wat lastiger aangezien er slechts in groepen van 4 spelers of speelsters getraind mag worden op 1,5 meter onderlinge afstand. Maar ook hier liggen mogelijkheden om deze doelgroep betrokken en actief te houden.

Via Rinus, de online assistent-trainer van de KNVB, wordt er ondersteuning geboden voor jeugdteams en seniorenteams middels oefeningen en trainingen, alternatieve voetbalactiviteiten en tips voor de trainer. Daarnaast zijn er voorbeelden van verenigingen die volop aan de slag gaan met andere activiteiten en voetbalvormen.


 »