Jeugdfonds helpt gezinnen in coronacrisis

Door de coronacrisis krijgen steeds meer gezinnen krijgen te maken met geldzorgen. Er wordt dan ook gevreesd dat als we qua maatregelen, straks weer kunnen voetballen er kinderen zullen zijn die niet (meer) mee kunnen doen. Jeugdfonds Sport & Cultuur kan daarbij eventueel bij helpen, zij betalen namelijk de (sport)contributie voor kinderen als er gezinnen voor korte of langere tijd financiële ondersteuning nodig hebben.

 

opzeggingen

Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat 14 procent van de gezinnen overweegt het lidmaatschap van de sportclub op te zeggen omdat ze de contributie niet meer kunnen betalen. Dat kan uiteraard ook ernstige gevolgen voor voetbalverenigingen hebben.

Directeur Monique Maks van het Jeugdfonds Sport & Cultuur: “Voor een rijk land als Nederland leven er al jaren veel te veel kinderen en jongeren in armere gezinnen. Nu veel bedrijven bezuinigen en omvallen, zal de werkloosheid en daarmee ook de armoede in ons land alleen maar toenemen. Kinderen mogen daar niet de dupe van worden en daarom roepen wij gezinnen op om zich bij ons te melden. We moeten sport en cultuur mogelijk blijven maken voor deze kinderen.” Op de website van Jeugdfonds Zaanstreek kun je meer informatie vinden.

 

Wat kunnen de VERENIGingen doen?

Door een vereniging kan er vooral gesignaleerd worden en de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur onder de aandacht brengen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft een toolkit ontwikkeld om het fonds onder de aandacht van de ouders te brengen.

In de toolkit:

  • Tekst voor op de website
  • Tekst voor de nieuwsbrief
  • Folder voor ouders
  • Poster voor in de kleedkamer, kantine
  • Mailtekst over samenwerking met het fonds
  • Een e-mailhandtekening die laat zien dat de club samenwerkt met het fonds

Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat minder ouders gedwongen zijn het lidmaatschap op te zeggen en kunnen we straks weer samen (blijven) voetballen!


«   »