Nog steeds 2 scenario's voor hervatting competities

Gisteren maakt de overheid bekend dat de huidige maatregelen voor de amateurverenigingen tot en met minimaal 9 februari blijven gelden. Ondanks dat de lock-down dus weer is verlengd, blijven de overgebleven twee scenario’s van de KNVB rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen.

 

Half december (lees hier) werd duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven de volgende twee scenario’s over:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

 

Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. 

 

Met de eerstvolgende persconferentie hoopt de KNVB van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.
«   »