Dit seizoen géén promotie / degradatie (assistent) scheidrechters

De KNVB heeft besloten dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden voor zowel de jeugd- als de senioren (assistent-) scheidsrechters en voor zowel het veld als de zaal.  Ook vorig seizoen kon er, door het abrupte einde door de coronacrisis, geen promotie/degradatie laten plaatsvinden.

Wel was het toen nog nodig om via plaatsingen een aantal groepen aan te vullen naar het niveau dat nodig was om alle wedstrijden van passende arbitrage te voorzien. Dat kwam door verschuivingen in hogere groepen en natuurlijk verloop. Dat is nu veel minder het geval. De groepsgroottes geven op dit moment geen aanleiding voor dergelijke grote aantallen plaatsingen.   

 

Voorzitter van Scheidsrechter Vereniging Zaanstreek Juroen Koene vind het logisch dat er ook dit seizoen in principe geen promotie/degradatie is. "Er zijn uiteraard amper wedstrijden gespeeld aan het begin van het seizoen. En dan zijn ook nog eens niet van alle wedstrijden een rapportage gemaakt. Sommige scheidsrechters zijn dus zelfs nog niet eens beoordeeld. Er is dus helemaal geen basis waarop een eventuele promotie/degradatie zou moeten plaatsvinden. Ook binnen de vereniging en de regio begrijp ik dat het voor veel ambitieuze (/jonge) scheidsrechters het een teleurstelling is dat ze door de corona maatregelen al 1 of 2 jaar niet hebben kunnen promoveren. Terwijl het voor sommige scheidsrechters misschien juist "een geluk" is geweest en ze anders misschien waren gedegradeerd. Zo werkt de beslissing natuurlijk 2 kanten op"

 

De KNVB kan alle reacties goed begrijpen, maar de uitzonderlijke omstandigheden laten in hun ogen geen ruimte voor andere oplossingen. Ze hopen van harte dat iedereen komend seizoen alsnog zijn of haar persoonlijke doelen op dit gebied kan verwezenlijken.   

KNVB Regiocup  

Zodra vanuit de overheid groen licht komt, zal gaan worden gespeeld in de zogenaamde KNVB Regiocup. Daarin vindt, mede als gevolg van dit besluit, geen rapportage plaats. Wel zullen de rapporteurs en begeleiders in deze wedstrijden zoveel mogelijk ingezet worden om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de officials die daar prijs op stellen. 

 

(bron KNVB)

Niets meer missen van onder andere alle berichtgevingen van de KNVB over de coronamaatregelen, de Regio Cup of het nieuwe seizoen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia
«   »