KNVB organiseert de Nationale Voetbaldag op 12 juni

De KNVB organiseert op zaterdag 12 juni – tijdens het openingsweekend van het EK 2020 – de eerste Nationale Voetbaldag. Voor deze bijzondere dag nodigen clubs leden én niet-leden uit voor een coronaproof voetbaltoernooi en andere leuke activiteiten. Alle clubs kunnen meedoen, met als motto: voor iedereen uit de buurt.

Er zijn in Nederland ongeveer 2600 verenigingen waar leden, vrijwilligers, trainers en fans elkaar ontmoeten. Zij vieren successen of pakken verlies. Zo bouwen clubs al decennialang op een positieve en natuurlijke manier aan een sterk sociaal netwerk. De Nationale Voetbaldag brengt dit onder de aandacht. En, na een zwaar jaar zonder voetbal en met teruglopende inkomsten en afnemende ledenaantallen, kan iedereen wel een opsteker gebruiken.

 

Vijf goede redenen om mee te doen

  1. Het wordt de leukste voetbaldag van het jaar (ondanks de vervelende coronamaatregelen)
  2. De club kan de buurt laten zien waar hij voor staat
  3. Je krijgt hulp bij de organisatie met tips, tricks en communicatie
  4. Je krijgt een financiële vergoeding (ter waarde van 400 euro) 
  5. Je krijgt een pakket (ter waarde van 60 euro) om de activiteiten feestelijk aan te kleden

 

Meedoen

Als een club meedoet, organiseert zij een activiteit voor leden én niet-leden. Een club kan laten zien dat het een ontmoetingsplek is voor iedereen. Er kan bijvoorbeeld een klein toernooi georganiseerd worden, een e-sportscompetitie of een training waar jong en oud aan mee kunnen doen.

Ga voor (de voorwaarden van) het aanmelden naar de website van het Oranje Fonds 

 

(bron KNVB)

Niets meer missen van onder andere alle berichtgevingen van de KNVB over de coronamaatregelen, de Regio Cup of het nieuwe seizoen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia
«   »