KNVB maakt poule indeling Regio Cup Jeugd bekend

Het lijkt erop dat in de aankomende periode versoepelingen in Nederland mogelijk zijn. Ook de KNVB hoopt dat er vanuit de overheid snel duidelijkheid komt over de mogelijkheden binnen het voetbal: zowel over sporten in teamverband voor 27+’ers, als over het onderling spelen van wedstrijden in de jeugd.

Ondertussen is de KNVB gestart met de invulling van de poules en het ontwikkelen van een speeldagenkalender voor de resterende maanden. Want zodra de coronamaatregelen het toelaten start de KNVB met de daadwerkelijke organisatie van de Regiocup.

 

Vandaag staan de poule-indelingen voor jeugd- en O23-teams binnen Sportlink en Voetbal.nl.

Indelingen

De O7-teams zijn ook ingedeeld in de Regiocup en gaan spelen op dezelfde manier als de andere pupillen. Dat houdt in dat zij in tegenstelling tot het reguliere competitie-aanbod (bekend als blokplanning) bij de Regiocup elke week één wedstrijd krijgen aangeboden. 

 

De O23-teams mogen sinds begin maart weer in teamverband trainen en starten de Regiocup gelijktijdig met de jeugd. Helaas is het niet voor elk team mogelijk om in te delen binnen redelijke reisafstand. Deze teams zal de KNVB inplannen bij de senioren en starten naar verwachting dus later (afhankelijk van de geldende maatregelen op dat moment). 

 

Hier vind je het flexibele speelschema. In dit schema is rekening gehouden met verschillende startdata.  

 

Vanaf volgende week worden de poule-indelingen voor de senioren gepubliceerd. 

 

(bron KNVB)

Niets meer missen van onder andere alle berichtgevingen van de KNVB over de coronamaatregelen, de Regio Cup of het nieuwe seizoen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia
«   »